У Кам’янці-Подільському до 9 років позбавлення волі засуджено херсонця, який вивіз чоловіка у лісосмугу та залишив помирати його прив’язаним до дерева мешканця, а в Хмельницькому судили колишнього директора Хмельницького міського департаменту освіти та науки, винуватця кривавої ДТП.

Вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду призначено покарання – 9 років позбавлення волі, мешканцю Херсону, який у 2016 році разом із кам’янчанином,  виїхали за місто аби з’ясувати стосунки подалі від сторонніх очей. 24-річний раніше судимий за насильницькі злочини херсонець, залякуючи зброєю потерпілого, прив’язав його мотузкою і скотчем до дерева та залишив там помирати..

У травні 2017 року рештки тіла людини та частини одягу випадково знайшов місцевий житель у лісосмузі неподалік села Кам’янка Кам’янець-Подільського району. У результаті проведеного досудового розслідування слідчим управлінням ГУНП в області за процесуального керівництва обласної прокуратури встановлено, що рештки тіла належать 34-річному мешканцю районного центру, з яким рідні втратили зв’язок у березні 2016 року.

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини, із застосуванням зброї, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

 А у Хмельницькому міськрайонний суд виніс вирок у резонансній справі жахливої ДТП, скоєної в травні 2018 року колишнім директором Хмельницького міського департаменту освіти та науки Романом Миколаївим. Тоді, 29 травня близько опівночі, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, Роман Миколаїв керував авто. Вже під’їжджаючи до Хмельницького на швидкості понад сто кілометрів на годину, автомобіль налетів на вантажний причіп  Камазу, що стояв обіч дороги. В результаті аварії загинули цивільна дружина Миколаїва та пасажир, інші пасажири отримали травми, серед них і дев’ятирічна донька загиблої.

Під час розгляду справи в суді обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні даної ДТП, щиро розкаявся та неодноразово просив вибачення у потерпілих та їх представників.

Суд визнав Миколаїва Романа Дмитровича винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України, та ухвалив йому покарання у виді шести років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами протягом трьох років. До строку відбування покарання  буде зараховано час попереднього ув'язнення з 30.05.2018 року до дня вступу вироку в законну силу включно із розрахунку 1 день попереднього ув'язнення за 1 день позбавлення волі.

Частково задоволено й ряд цивільних позовів потерпілих. Зокрема на користь цивільної дружини загиблого в аварії в рахунок відшкодування завданої моральної шкоди суд стягнув із Миколаєва 49320 гривень. Також на її користь стягнуто з Моторного (транспортного) страхового бюро України 14892 гривень в рахунок відшкодування витрат на лікування малолітньої доньки.

Частково задоволено й окремий цивільний позов потерпілої в інтересах її малолітньої доньки - з Романа Миколаїва суд стягнув 99320 гривень відшкодування завданої моральної шкоди.

На користь батька жінки, що загинула в результаті аварії з Моторного (транспортного) страхового бюро України стягнуто 31600 гривень  матеріальної шкоди та 67014 гривень шкоди, завданої смертю доньки. Також на його користь в рахунок відшкодування завданої моральної шкоди стягнуто з Романа Миколаїва 23470 гривень.

На користь матері загиблої  стягнуто 67014 гривень з Моторного страхового бюро України та 23470 з  Миколаїва.

Батькам  постраждалих в аварії дітей, винуватець трагедії відповідно має сплатити 99840 гривень  та 44500 гривень в рахунок відшкодування завданої моральної шкоди, 5769 гривень  витрат на лікування та 14000 гривень витрат на правову допомогу. Окрім того суд стягнув із Романа Миколаїва понад 35 тисяч гривень процесуальних витрат за проведення експертиз. 

До набрання вироком законної силу запобіжний захід відносно залишено попередній - тримання під вартою.