П’ять санкціонованих обшуків провели ярмолинецькі правоохоронці, найшли синтетичні та рослинні наркотики і пневматичний пістолет.

Працівники Ярмолинецького відділу поліції в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 2 статті 307 Кримінального кодексу України, провели низку санкціонованих обшуків, під час яких вилучили значну кількість наркотичних речовин. 

П’ять обшуків на підставі ухвал суду провели у 30-річного мешканця селища міського типу Ярмолинці, який збував наркотичні засоби, та у двох його постійних покупців. 

За місцем проживання фігуранта кримінального провадження працівники поліції виявили та вилучили:
- 4 пакетики вагою по 0,5 г, в яких знаходилась порошкоподібна речовина, схожа на амфетамін;
- 38 паперових конвертів з розфасованими наркотичними речовинами рослинного походження;
- 5 поліетиленових маленьких пакетів з подрібненою речовиною рослинного походження;
- паперову коробку з-під чаю та літрову банку, заповнені наркотиком рослинного походження;
- 58 поліетиленових фасувальних пакетів різного розміру із залишками, схожими на амфетамін; 
- електронну вагу із нашаруванням речовини білого кольору;
- пневматичний пістолет та аерозоль «Кобра». 

За все, що зберігалось, санкція ч. 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), яка інкримінується фігурантові кримінального провадження, передбачає позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Було що зберігати, є за що посидіти.

Під час обшуків, проведених у двох покупців, також вилучили наркотики. У автомобілі одного з них знайшли 0,5 г амфетаміну і три фасувальні пакетики з його залишками, а у господарстві його колеги — три пакетики з марихуаною та 5-літрове пластикове відерце з маковою соломкою.

Щодо обох покупців відкрите кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого статтею 309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді  штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, чи обмеження волі строком до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.