Ви можете долучитися до конкурсу, в якому візьме участь понад 30 країн світу. Українська частина міжнародного фотоконкурсу буде проходити з 1 по 30 червня, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної державної адміністрації.

«Вікі любить Землю» - фотоконкурс, що присвячений пам’яткам природи з усього світу. У 2021 році Україна буде брати участь уже дев’ятий раз. На конкурс будуть приймати фотороботи з конкурсного списку об’єктів українського природно-заповідного фонду. В Україні список налічує вісім тисяч таких об’єктів. За всі роки участі у «Вікі любить Землю» українці зібрали понад 110 тисяч світлин, проте близько чотирьох тисяч природних пам’яток іще досі не були задіяними.

Кожен може взяти участь у фотоконкурсі, для участі потрібно лише завантажити фото свого авторства з національних природних парків, заказників, ботанічних садів. Також це можуть бути фото краєвидів, окремих дерев, що є ботанічними пам’ятками, та макрофото флори й фауни природно-заповідного фонду.

За перемогу у конкурсі можна отримати цінні призи.

Основними номінаціями конкурсу є «кількісна» та «якісна». У першій будуть відзначені учасники, що сфотографують найбільше пам’яток, перевага надаватиметься фотографіям ще не висвітлених об’єктів у Вікісховищі або тих, що висвітлені недостатньо (оцінка буде залежати від рівня представленості світлини). У межах другої номінації журі буде обирати найкраще фото кожного з 27 регіонів України, а з поміж них — 10 найкращих фото національного змагання загалом. Для міжнародного етапу будуть окремо відібрані 15 світлин у двох категоріях — пейзажні фото і макрофото тварин, рослин і грибів.

Також в українській частині конкурсу плануються спеціальні номінації, як-от для відеозаписів та аерофото, з окремими призами.