Хмельницька обласна служба зайнятості – це сучасна сервісна установа, яка оперативно та якісно, на безоплатній основі, надає соціальні послуги населенню та роботодавцям.

Спектр послуг для роботодавців спрямований на стимулювання їх до збереження існуючих та створення нових робочих місць. Використовуються онлайн-сервіси з підбору кадрів (відеорезюме, відеовакансія, комунікація через соціальні мережі, електронний кабінет роботодавця), підбір персоналу шляхом рекрутингу, надання компенсації єдиного соціального внеску, організація тимчасової зайнятості, професійний відбір, професійне навчання тощо.
Шукати роботу та будувати кар’єру допомагають кар’єрні радники, які забезпечують індивідуальний супровід клієнта на шляху до працевлаштування. На сайті Державної служби зайнятості розташована база вакансій, електронна черга та кабінет для безробітних, платформи з профорієнтації та освітній портал. Фахівці служби зайнятості пропонують пошукачам роботи здобути затребувану на ринку праці професію чи підвищити кваліфікацію, відкрити власну справу.
За 31 рік послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися майже 2 мільйони громадян, з них 715 тисяч осіб працевлаштувалися, понад 110 тисяч безробітних здобули нову професію або перекваліфікувалися, 206 тисяч жителів нашого краю працювали на громадських та інших роботах тимчасового характеру, понад 14 тисяч громадян скористалися одноразовою виплатою допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.