Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3189

Ялинка обов’язково має простояти до Різдва і старого Нового року, але православні викидають ялинку після Хрещення Господнього, тобто після 19-го січня.  Куди зазвичай відправляються ці дерева після того, як ми їх викидаємо, і яке корисне застосування насправді можна здійснити?

Після святкування Нового року та Різдва на вулицях міст з'являється величезна кількість пожовклих і обсипаних ялинок. Люди залишають своїх лісових красунь біля сміттєвих контейнерів, а часто і просто біля під'їздів. Деякі навіть викидають ялинку з балкону. Фахівці офісу «Розумне довкілля. Хмельницький» дають поради як утилізувати зелену красуню та не нанести шкоди довкіллю.

Натуральні ялинки залишайте на майданчиках, поряд з контейнером, в жодному випадку не викидайте у сам контейнер, адже працівники КП «Спецкомунтранс» здійснюють об'їзди і забирають дерева для подальшої утилізації. На полігоні твердих побутових відходів працює спеціальна установка, яка подрібнює ялинки.  Важливо, щоб дерево не містило жодних дротів, цвяхів та інших предметів, які можуть пошкодити установку. Далі подрібнену щепу використовують для опалення лазні №1 та притулку для тварин.