На Хмельниччині, як і загалом по Україні, всіх небайдужих об’єднала спільна біда — війна. Тому кожна територіальна громада активно організовує роботу з надання допомоги нашим військовим, а також переселенцям. Злагоджено та організовано несе службу територіальна оборона по всій області, обладнані блокпости, працюють волонтерські організації. Всі дружно намагаються протистояти ворогові, спільними зусиллями наближаючи Перемогу.

Отож про ситуацію в Дунаєвецькій міській територіальній громаді розповіла її голова Веліна Владиславівна Заяць. Вона, зокрема, зазначила: «Ми розгорнули оперативний штаб, у якому працює вісім груп: група оперативного реагування, забезпечення, взаємодії з підприємцями, евакуації, сприяння переселенцям, взаємодії з волонтерами, відповідальні за забір крові та за харчування. Завдяки діяльності групи забезпечення, ми сьогодні сформували в себе банк пального, бо розуміємо, що для максимально якіснішої і легшої роботи працівників поліції, військового комісаріату, територіальної оборони та для інших потреб маємо забезпечитися пальним, — розповіла Веліна Владиславівна. — Також в запасі маємо велику кількість харчових продуктів. До слова, на сьогодні в Дунаївцях перебуває 50 переселенців, а майже 600 вже розселені в різних населених пунктах краю.
Важливо сказати про місцевих підприємців, котрі надають допомогу в розгорнутому на базі нашої міської бібліотеки пункті прийому та пунктах, що працюють у старостинських округах. Ми щиро вдячні всім жителям громади за небайдужість та підтримку, адже вони приносять велику кількість продуктів харчування: консервацію, крупи, макаронні вироби, різні овочі, печиво, цукерки, чай тощо, а також теплі речі. Ми забезпечили харчування і представникам територіальної оборони, військового комісаріату та ін.»
Крім того, голова громади розповіла про допомогу, яку вони доправляють до столиці нашої держави, бо там вона потрібна навіть більше, ніж на місцях. Це і продукти харчування, речі першої необхідності тощо. Підтримують дунаївчани і військові частини Кам’янця-Подільського, в Ярмолинцях та Хмельницькому.
Веліна Владиславівна повідомила і про роботу групи евакуації, яка працює на їхніх захисних спорудах, — вони проінспектовані та забезпечені освітленням і всіма засобами першої необхідності. Тож, почувши сигнал повітряної тривоги, люди одразу спускаються в спеціально відведені місця захисту.
«Ми активно співпрацюємо з усіма школами, — веде далі очільниця громади, — тому перевірили всі укриття для евакуації в разі загрози небезпеки».
 У громаді налагоджена ефективна співпраця з волонтерами. Досить відчутною є і постійна допомога вихідців із Дунаєвеччини, які проживають в різних містах України, а також у близькому і далекому зарубіжжі. До того ж, міста-побратими теж неабияк підтримують наших людей.
«Здаємо кров для українських мужніх захисників. Наразі понад 380 жителів громади долучилися до цієї вкрай важливої справи, — каже голова громади. — Та через завантаженість станцій, багато з них чекають своєї черги».
Кожна добра справа та ініціатива допомагають наблизити нашу Перемогу, зазначила Веліна Заяць. А вона обов’язково буде за нами!