Хмельничани активно поповнюють лави територіальної оборони, в обласному центрі вишиковувалися величезні черги до військових комісаріатів та об’єднаних центрів комплектування. Військові наголошували, що для пришвидшення процесу документи приймалися не лише в терцентрі на Проскурівській 35, а й безпосередньо у Хмельницькій  окремій бригаді територіальної оборони, яка розташована на вулиці Шухевича, 69/1, на території колишнього вищого професійного училища №7.

До складу Окремої бригади тероборони Хмельниччини входять 4 батальйони,  розташовані у Шепетівському, Хмельницькому, Кам’янець-Подільському районах та в обласному центрі.
Потрібно пам’ятати, що перевага надається людям, які пройшли відповідний вишкіл і, особливо, з військовим досвідом. Решті, навіть патріотично налаштованим, потрібно вчитися протистояти ворогові іншим способом, такі приклади беззбройного супротиву українці вже продемонстрували у багатьох громадах, коли мешканці сіл та міст, розвертали колони танків без зброї.
У Збройних силах України застережують, що з метою введення в оману населення, агресор використовує державну символіку України. Українські прапори вивішують на колонах російської військової техніки. Такі випадки помічені у населених пунктах Перемога, Нова Басань Київської області, та на автодорозі Красностав – Ніжин Чернігівської області. Крім того, зафіксовані випадки, коли противник вивішує білий прапор на своїй техніці нібито для того, щоб здатися в полон. Проте після наближення до українських позицій ворог відкриває вогонь на ураження. Такі дії противника – чергове підле порушення норм Міжнародного гуманітарного права. Тому звертайте увагу на умовні позначки на військовій техніці, табличку наводить ЗСУ – це техніка російська.