Прокуратура Хмельниччини вкотре нагадує громадянам, що володіти зброєю можна тільки у передбачений законом спосіб і навіть під час війни.   

14 березня в обласному центрі затримано 49-річного чоловіка, у якого виявили 350 гр тротилу. Підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, а за останній місяць в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 15 кримінальних проваджень за фактами незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами (ст. 263 Кримінального кодексу України).

Тож, продовжуючи виконання своїх процесуальних функцій, прокурори ще раз звертають увагу громадяни, які незаконно зберігають зброю, боєприпаси чи вибухівку, на те, що вони мають можливість добровільно роззброїтись без притягнення до кримінальної відповідальності відповідно до ч. 3 ст. 263 Кримінального Кодексу України, інших жителів області закликають повідомляти про випадки незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою.

Довідково: санкція ст. 263 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.