З нагоди 131-ї річниці від дня народження полковника Армії УНР, голови проводу українських націоналістів Євгена Коновальця в Хмельницькому поклали квіти до меморіальної дошки видатному українцю, яка встановлена на будинку № 18 по вул. Героїв Маріуполя.

Євген Коновалець – провідник українського націоналізму, полковник Армії УНР, командант УВО, очільник Січових Стрільців, засновник та голова Організації українських націоналістів.
Меморіальну дошку відкрили у січні 2018 року. Вибір будівлі не випадковий, адже саме тут у 1919 році видавався пресовий орган корпусу Українських Січових Стрільців часопис «Стрілецька думка». Зараз будівля є об’єктом культурної спадщини та громадською приймальнею Хмельницької міської ради.

Додатково: Полковник Армії УНР Євген Коновалець був убитий 23 травня 1938 р. у Роттердамі в результаті спецоперації НКВС, проведеної Павлом Судоплатовим. Він зумів увійти в довіру до Коновальця, який вірив в існування в СРСР міцного підпілля. Це “нелегальне угруповання” і представляв за легендою Судоплатов під псевдонімом “Павлусь Валюх”. Він передав Коновальцю вибухівку, замасковану під коробку цукерок з українським орнаментом як подарунок “від друзів”. Поховано Коновальця на цвинтарі Кросвейк у Роттердамі. На могилі часто відбуваються урочисті заходи пам’яті за участі українських дипломатів та військовиків.  У рідному селі Зашкові на честь Коновальця організовують національно-патріотичний фестиваль “Зашків — земля героїв”, а в будинку, де він народися і виріс, відкрито музей.