Це фото нагадало про яскраве культурно-мистецьке дійство, що відбулося в Кам’янці-Подільському 37 років тому. Воно було присвячене народженню 100-тисячного жителя міста над Смотричем. Ідея свята належить Аллі Буданцевій, відомій у місті діячці, головним режисером та сценаристом стала Олена Ільїнська, нині — заслужений працівник культури України, хореографічні постановки — це робота Володимира Чорнобиля — нині заслуженого діяча мистецтв України.

Свято відбулося у 1986 році на міському стадіоні. У ньому взяли участь численні дорослі та дитячі аматорські колективи, солісти, вихованці дитячих садочків та учні загальноосвітніх шкіл, студенти вишів — загалом майже
5 тисяч учасників. Усі привітання отримала сім’я Кравцових, у якій народився синочок Віталій. Були проведені урочиста реєстрація та вручення батькам свідоцтва про його народження, а Кам’янець-Подільський міськвиконком подарував сім’ї ключі від квартири.
Минуло 37 років… Можливо, прочитавши сьогоднішню нашу історію одного фото, багато кам’янчан згадають те грандіозне дійство, мить якого зафіксував Василь Вавричен.
Сьогодні ж Кам’янець-Подільський, який приваблює своєю історією, колоритом, щирістю, налічує понад 96,8 тисячі жителів, ще у 2011-ому цей показник сягав 103  063, в 2018 — 100 281, а вже в 2019 році — 99 755 жителів. Тож Кам’янець знову чекає стотисячного.