Сучасна українська преса повинна виховувати не тільки інтелектуального поінформованого громадянина, а й високодуховного.

Саме таку думку висловив протоієрей Олександр Цісар, настоятель Петропавлівської церкви міста Кам’янця-Подільського, військовий священник, капелан Кам’янець-Подільського гарнізону, під час вручення йому посвідчення члена Спілки журналістів України. Отець Олександр надрукував низку наукових статей, бо філософія, в його розумінні (а він має наукову ступінь доктора філософії), передбачає не лише пасивне споглядання та аналіз подій і процесів, що відбувається в суспільстві, а й активну участь у житті громади, країни.
Щодватижні капелан виїжджає у військові частини, які розташовуються на певних ділянках несе слово підтримки та настанови для наших бійців і для громадян, котрі перебували на тимчасово окупованих територіях. Незважаючи на те, що він настоятель найстарішої святині у нас на Поділлі, бо це найстаріший храм з кам’яних, 1354 року заснування, завжди намагається рухатися в ногу з нашим інформаційно насиченим часом. На його переконання Спілка журналістів України – дуже авторитетна громадська організація і серед її членів він сподівається знайти велику кількість однодумців не лише з поширення інформації про рідний край, а й посилення пропаганди нашої української автентичності, національної моралі і  духовності.
«На мій погляд, після Перемоги, на всіх, хто не байдужий і вміє вправно користуватися пером, чекає багато роботи, бо треба відбудовувати не тільки понівечену економіку, пам’ятки культури, треба виховувати свідомого високодуховного громадянина», – зазначає отець Олександр.

На фото голова обласної організації Національної спілки журналістів України Петро ЛІЧМАН та отець Олександр ЦІСАР.