Ніхто не чекав війни… Від початку повномасштабного вторгнення країни-агресора на мирні землі України надійним помічником нашим збройним силам став тил. Активно підтримують захисників жителі Пилявківського старостинського округу - сіл Пилявка і Карпівці.

Першим спільним кроком допомоги був збір коштів та продуктів харчування для наших Збройних сил України. Так було зібрано та перераховано на рахунок допомоги ЗСУ 7 тис. гривень. Жителі сіл зібрали близько 5 (п’яти) центнерів продуктів харчування, а саме: крупа різних видів (гречка, рис, горох, перловка, ячмінка), борошно, цукор, сало, домашні консерви - тушонки, консервація (помідори, огірки, капуста, салати, компоти), засоби гігієни.
У приміщенні колишньої школи під керівництвом місцевого священика Стельмащука Миколи Миколайовича створений колектив волонтерської допомоги. Жителями наших сіл за власні та волонтерські кошти закуплено певну кількість тушок свиней. Усі разом приступили до роботи, виготовили великий асортимент м’ясних домашніх страв, а саме: тушонки, паштети, котлети, ковбаси, запечені рулети, сало, м’ясо.
Усі разом переробили близько 3 (трьох) тон риби, виготовили рибні консерви, домашні оселедці, тефтелі. Продукцію направляли на передову за допомогою волонтерів, котрі виїжджали до місця призначення, бійцям і жителям міст, де велися важкі бої.
Частину риби надали нам як благодійну допомогу від ПрАТ«Хмельницькрибгосп», а частину організовано за сприянням селищного голови Віталія Здебського у співпраці із ПрАТ «Хмельницькрибгосп», з якої виготовлено 120 банок рибної консерви. Рибні консерви виготовляли і жителі старостинського округу, і місцеві працівники культури, і представники органу місцевого самоврядування на місцях. Дану продукцію було використано, як допомогу тимчасово переміщеним особам, котрі мешкали на території нашого округу.
Так усі гуртувалися, хто чим міг, тим допомагав. Хто власними силами, своїми руками і працею, хто коштами, хто організацією роботи та доставкою допомоги за призначенням.
Завідуючою місцевим клубом Рикун Світланою Іванівною, завідуючою сільською бібліотекою Собко Оксаною Миколаївною та місцевими жителями - Холодюк Галиною Петрівною, Нагайчук Жанною Степанівною, Гранчак Наталією Василівною, Дрозд Любою Григорівною, Собко Анею виплетено власноручно три великі маскувальні сітки.
До волонтерської роботи долучалися жителі села, які в домашніх умовах індивідуально ліпили вареники та випікали смаколики.
Так серед молоді села Кравець Олексій, який навчається в м.Хмельницькому на кулінара, разом з своїми сестричками Галею та Оленкою напекли 10 кг печива.
Згуртована праця стала прикладом допомоги нашим захисникам.
Пилявківська земля з діда-прадіда славилася історичними подіями, в яких перемогу отримувало добро, мир та людська щира праця. Разом – ми сила! Разом – до Перемоги!