21 листопада, у велике православне свято архістратига Михаїла, у День Гідності та Свободи в Летичівському ліцеї №2 відбувся захід з увічнення пам’яті випускника, захисника України Віталія Шрубковського. 7 жовтня 2022 року передчасно й навіки зупинився його земний шлях. Свій останній бій старший сержант  Віталій Сергійович Шрубковський прийняв на Херсонщині, звільняючи край від російських загарбників. 

Народився 31 березня 1978 року у сім’ї Сергія та Марії Шрубковських. Дитячі та юнацькі роки Віталія минули в стінах теперішнього ліцею №2. В 1998 році він пов’язав своє життя з військом. Спочатку була строкова служба в 1-й аеромобільній дивізії ЗСУ, в подальшому, за контрактом, служив у 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді у м.Миколаїв і частинах морської піхоти. В 2014 році Віталій став на захист незалежності нашої держави, а з початком повномасштабного російського вторгнення продовжив боронити Україну. Проживав у м.Болград Одеської області, де й віднайшов свій вічний спочинок. Віталій був не лише зразковим у військовій службі, а й гарним сім’янином, турботливим батьком і чоловіком, разом із дружиною виховували двох синів.

Відтепер на фасаді Летичівського ліцею №2 з’явилася ще одна меморіальна дошка уже на честь випускника, відважного воїна Віталія Шрубковського.

Вшанували пам’ять Героя Летичівський селищний голова Ігор Тисячний, який адресував слова вдячності за виховання сина-патріота України його матері, висловив щирі співчуття рідним покійного. Колишній учитель школи, а нині начальник 5 відділу Хмельницького РТЦК та СП, підполковник Олег Гулько, поділився спогадами про свого наполегливого учня, який зі шкільної лави мріяв бути військовим.

З теплотою згадували Віталія його тітка та хрещена мама. Зворушливим було звернення благочинного Православної церкви України Летичівського округу, митрофорного протоієрея о.Андрія Смакули, який освятив меморіальну дошку і провів молебень за упокій душі відважного воїна.

15 листопада минуло 40 днів світлої пам’яті Віталія Шрубковського – славного сина Летичівщини, уродженця нашої громади, випускника ліцею №2, незабутнього воїна-захисника, який віддав життя за Україну та її волю. Світлий образ Віталія назавжди залишиться у спогадах тих, хто його знав, поважав і любив.

Царство Небесне Герою і уклінна вдячність від земляків за його життєвий подвиг!