Україна повідомила МАГАТЕ, що 29 травня біля Хмельницької АЕС був виявлений безпілотний літальний апарат (БПЛА), заявивши, що він становив «загрозу ядерній безпеці» з повітря.

Про це йшлося у заяві Генерального директора Енергетичного агентства (МАГАТЕ) із захисту об’єкта під час військового конфлікту Рафаеля Маріано Гроссі: «Separately, Ukraine informed the IAEA that an unmanned aerial vehicle (UAV) had been detected on 29 May near the Khmelnitsky NPP, saying it constituted “a threat to nuclear safety” from the air". Відомо, що, МАГАТЕ встановило постійну присутність на цих чотирьох об’єктах у січні в рамках розширення діяльності з підтримки ядерної безпеки та безпеки в Україні під час військового конфлікту. У прес-службі Хмельницької АЕС цю інформацію наразі не підтвердили, але й не спростували.

Нагадаємо, російські окупанти в ніч на 29 травня атакували територію України з повітря, випустивши десятки цілей. Українським засобам ППО вдалося ліквідувати 37 крилатих ракет і 29 дронів-камікадзе. Російські війська вдарили й по об’єктах Хмельниччини. Один з них - військовий. Про це йшлося у повідомленні Хмельницької ОВА.