Днями у Хмельницькому університеті управління та права відбулася презентація всеукраїнського волонтерського проекту — порталу адміністративних послуг iGov.org.ua, яку провів найактивніший волонтер та промоутер програми Дмитро Дубілет.

Головне завдання проекту — переведення максимальної кількості державних послуг у електронний формат, що, звісно, сприятиме боротьбі з корупцією. Тож ця ініціатива отримала всіляку підтримку з боку місцевої влади. Зокрема, тут же було підписано меморандум про співпрацю між Хмельницькою міською радою, міським управлінням праці та соціального захисту населення, виконавчим комітетом Хмельницької міської ради  та громадською організацією «Технології проти корупції». І відтепер в обласному центрі матимемо систему електронного урядування.
— Спільно з волонтерами ми робимо дуже важливу справу. Практично за місяць стали «електронними» 12 адміністративних послуг, ще 38 надаватимуться в такому форматі до кінця лютого. А до кінця року ми маємо за мету повністю перейти на таку форму обслуговування громадян, — сказав заступник Хмельницького міського голови Володимир Гончарук.
Відтак зменшаться черги в різних відомствах та установах, що надають адмінпослуги, поступово зникатиме підгрунтя для корупційних дій у цій сфері, менше витрачатиметься паперу і таке інше... З іншого боку, люди економитимуть свій час. Та і, зрештою, це вимоги сучасності.
— І все ж головною метою нашого проекту є боротьба з корупцією, — наголосив Дмитро Дубілет.
Адже в майбутньому, при досягнені 80% надання держпослуг в електронному форматі, вся інформація стане доступною й аудиторам міжнародної  організації Transparency International.
— Сьогодні ми вже впроваджуємо пакетні послуги, що пов’язані між собою, — продовжив пан Дубілет. — Наприклад, зміна прізвища, що супроводжується відвідуванням різних інстанцій, через портал iGov зведена до заповнення однієї заявки та отримання готових документів у вказаній держустанові.
Як замовити ту чи іншу послугу, як працює система ідентифікації, які існують схеми співпраці з владою та як контролюється якість такого обслуговування громадян, присутні мали нагоду побачити на власні очі.
Прес-конференція поступово перейшла у формат діалогу хмельничан, які повністю заповнили актову залу ХУУПу, з представниками влади та волонтерами проекту. Найактивніших волонтерів iGov, які працюють на теренах Хмельниччини, відзначили подяками. І це заслужено. Адже лише за півтора місяця їхньої діяльності наша область зайняла лідируючі позиції в Україні за кількостю запроваджених послуг.
Насамкінець слід зазначити, що до проекту iGov може долучитися будь-хто, в кого є бажання та бодай п’ять хвилин вільного часу на тиждень. Достатньо лише подати заявку на порталі iGov.org.ua.