З  гамором, усмішками  малеча набивалась в новесенький автобус, що стояв на подвір’ї Грузевицької школи. Тут нині свято, нарешті і у них з’явився свій чотириколісний друг, що в разі потреби доставить і на спортивні змагання, на олімпіади, танцювальні конкурси тощо. Учні старших класів з нетерпінням очікували на свою чергу, щоб оглянути салон, вмоститися на сидіннях, обтягнутих целофаном, і відчути себе пасажирами.

– Не було вже такої нагальної потреби для купівлі цього транспорту, – говорить голова Чорноострівської об’єднаної територіальної громади Михайло Дзись, – але отримавши державну субвенцію в розмірі майже десяти мільйонів гривень на розвиток інфраструктури, ми пішли на цей крок, бо пора думати про майбутнє, а не тільки про сьогодення. Можливо, саме ця школа, в якій нині навчається сто шістдесят чотири дитини, невдовзі стане опорною, тоді саме сюди з навколишніх сіл будемо довозити на навчання учнів.
На території громади 10 шкіл, дітей до них доставляють чотири автобуси, окремі з них використовуються вже тривалий час, тож цей – новенький, ще буде як резерв на час можливого ремонту, якщо котрийсь вийде з ладу.
Зараз ми почали зовнішнє утеплення приміщення школи, згідно з кошторисом, маємо вкласти півтора мільйона гривень. Тут,  в Осташках, та в школі-садочку у Педосах зробили євроопалення, встановили електрокотли.
І якщо вже мова зайшла про ремонтні роботи, то зазначу, що почали капітальний ремонт на вулиці Першотравневій, також вартістю півтора мільйона. І на закупівлі автобуса не зупинилися —  придбали сміттєвоз вартістю два мільйони сто тисяч гривень, сто євроконтейнерів за шістсот п’ятдесят тисяч. У перспективі плануємо впровадити роздільне сортування сміття і ще на цьому заробити кошти для громади. Також для проведення будівельних робіт придбали екскаватор за  945000 гривень.  
— Та головне, – продовжує Михайло Семенович, – ви подивіться на задоволені личка дітей! Грузевицька школа ніколи не мала автобуса, всі моменти, пов’язані з будь-яким транспортуванням, лягали на плечі вчителів та батьків. Тепер, щоб привезти дитячу виставку малюнка, або дати виїзний шкільний концерт, педагогам не потрібно нікого ні про що просити. З 12 листопада розпочинається другий тур всеукраїнських олімпіад, тож кожної суботи чи неділі ми будемо мати чим довезти діток в Хмельницький та у різні села району.