Добротні іменні  подарунки-миколайчики отримають від американських сімей  діти загиблих бійців та тих, хто боронить країну нині, а також вимушених переселенців. Українська діаспора США надіслала на Хмельниччину 740 подарунків.

 Акція під назвою «Теплом зігріємо серця»,  зініційована й організована Спілкою Української Молоді (СУМ), представники якої мешкають в Канаді, Австралії, США, Німеччині, Естонії та Великобританії.  В Україні вона проходить третій рік поспіль, на Хмельниччині – вдруге. Якщо торік маленьким подолянам роздали близько 400 подарунків, то цьогоріч їхня кількість сягне 1100. Бо, крім головного організатора –  СУМ, до справи долучилися громадська організація «Щасливе материнство» та обласна психологічна кризова служба «Простір».
Українські діаспори з багатьох країн надсилають маленьким українцям подарунки. Хмельниччина ж співпрацює у цьому плані саме зі США. Кожен «миколайчик» дбайливо збирався-закуповувався окремою американською сім’єю відповідно до статі, віку, вподобань дитини з нашої області. Списки «претендентів»  формувалися-відбиралися доволі ретельно, хоча організатори акції дуже шкодують, що не змогли охопити й інших діток. «Ми знайомі зі всіма командирами військових частин, багатьма військово-службовцями, – зізнається Марина Малиновська, керівник «Простору». – Тож подали список 480 дітлахів». Решту доповнила  СУМ з допомогою капеланів, адже організація займається ще й християнським вихованням молоді.
«Окрім цього, – додає голова СУМ в області Олександр Бевза, – запланували значно збільшити кількість дарунків – до 1100. Тож  решту до надісланих 740 формуватимемо своїми силами і зусиллями небайдужих подолян, й дуже старатимемося, аби були вони не гірші».
Надіслані дарунки різні, але вартує кожен з них не менше п’ятдесяти доларів. Ми, журналісти, з цікавості і аби донести до читача, відкрили два з них: один для маленької дівчинки, інший для старшого хлопчика. Для хлопчика: у синьому добротному рюкзаку з цінником (навряд чи школярі наші носять ранці такої якості) новенькі пуховик, светр, сорочка, шапка, шкарпетки, навушники, канцелярські приладдя,  солодощі… Словом, набитий ущент. Для дівчинки: в рожевому  наплічнику теж новесенькі одяг та іграшки, сумочка з написом «Для мами», її ми не відкривали… До багатьох подарунків прикріплені старанно виведені дитячим почерком листи.
21 грудня у Хмельницькому та 25 грудня у військовому містечку в Старокостянтинові відбудеться  святковий концерт для цих діток, де їм і вручать подарунки. Втім, зрозуміло, що сьогоднішні реалії продиктують свої умови: не всі, особливо з найвіддаленіших куточків області, зможуть добратися. Тому організатори акції просять усіх небайдужих,  хто має змогу  посприяти хоча б коштами на пальне, аби так звані мобільні групи, які, до слова, виїжджають до таких діток щороку – з Миколаєм, Дідом Морозом, Снігуронькою  – змогли дістатися до адресатів, які з нетерпінням чекають повернення татка з війни з миром і візиту діда Мороза з подарунком.