ДО ГОЛОВИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ
ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ДО РЕГІОНАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ
ФОНДУ ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ
ПО ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

ДО МІНІСТЕРСТВА АГРАРНОЇ
ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

ДО НАРОДНОГО ДЕПУТАТА УКРАЇНИ
ГЕРЕГИ О.В.


Шановні панове – очільники Хмельницької області, органів виконавчої влади, пане народний депутате, мешканці Хмельницької області!
До вас звертаються працівники Державного підприємства «Закупнянський кар’єр», що працює в с.Закупне Чемеровецького району Хмельницької області та члени наших сімей, а це близько 400 чоловік, і просимо зважити на вашу власну совість, у кого вона ще залишилась!

У той час, коли Україна перебуває в стані неоголошеної війни зі східним сусідом, окремі ділки, юридичні особи – компанії з управління активами здійснюють моніторинг активів державних підприємств України, після чого, заручившись підтримкою органів виконавчої влади, чинять незаконні захоплення таких підприємств під виглядом оренди цілісного майнового комплексу (далі – ЦМК).
Протягом вересня-грудня 2016 р. такі заходи вжито з боку ТОВ «УКРПРОМ-БУД», розміщеного в с. Вербка Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, вул. Центральна, 1-А, керівник – О. О. Шапринський, по відношенню до ДП «Закупнянський кар’єр».
Дії, розпочаті цим товариством щодо ДП «Закупнянський кар’єр», прямо вказують на спробу рейдерського захоплення цілісного майнового комплексу Державного підприємства «Закупнянський кар’єр» за сприяння вищих посадових осіб Хмельницької обласної державної адміністрації, Регіонального відділення ФДМУ в Хмельницькій області, Міністерства АПК та інших.
На це вказують повідомлення Хмельницької обласної державної адміністрації керівнику ТОВ «УКРПРОМ-БУД» — О. О. Шапринському, за вих. № 99/26-15-3995/2016 від 13.09.2016 р. у якому йдеться про нікому не відомий лист Міністерства АПК України щодо оренди цілісного майнового комплексу ДП «Закупнянський кар’єр», та містяться нічим не підтверджені узагальнені фрази про необхідність такої оренди для нібито покращення інвестиційного клімату та ефективності роботи ДП «Закупнянський кар’єр».
Це відбувається в той час, коли Державне підприємство «Закупнянський кар’єр» завершує 2016 рік з прибутками, з достойною заробітною платою, яка виплачується без затримок, з розширенням колективу працівників підприємства (збільшенням кількості робочих місць), що свідчить про невідповідність повідомлень Хмельницької обласної державної адміністрації дійсним і фактичним обставинам і вказує на бажання окремих чиновників посприяти товариству «УКРПРОМ-БУД» у незаконному заволодінні цілісним майновим комплексом ДП «Закупнянський кар’єр».
«Вельмишановні» панове чиновники, за своїм бажанням користі і наживи ви здійснюєте вчинки, за які колись будете втікати з території України, як це зробили ваші поперед-ники.
Перш ніж приймати рішення про передачу нашого підприємства якійсь сумнівній фірмі зі статутним фондом всього 50 тисяч гривень, по якій проведено не один десяток реєстраційних дій і засновниками якої є одна фізична особа та юридична особа – торговець цінними паперами – ТОВ «КУА «РЕДІ-ІНВЕСТ», потрібно обґрунтовано переконатися по-перше, в необхідності такої оренди і її виключно позитивних наслідках для працівників, для бюджету району і області, по-друге, у фінансовій спроможності товариства «УКРПРОМ-БУД» забезпечити належну ефективну інвестиційну діяльність в ДП «Закупнянський кар’єр», а не реалізацію його активів у найближчому майбутньому.
Про такі задуми наш колектив ніхто не ставив до відома, до нас не приїжджали бажаючі взяти підприємство в оренду і не пропонували нам ніякого покращення інвестиційного клімату. Все робиться тихо, швидко, за нашими спинами, тобто, все як завжди в Україні.
По суті, таке покращення нам не потрібне в силу того, що наше підприємство, на відміну від багатьох інших в Україні, дає можливість виконувати Чемеровецькому району податкові плани, збільшило кількість робочих місць, забезпечує своїх працівників належною заробітною платою і соціальними вигодами, відрізняється від багатьох підприємств нормальним кліматом в трудовому колективі і, найголовніше, – отримує прибутки.
Тому ми просимо вас, панове чиновники і бізнесмени, назвати хоча б одну поважну, реальну і, головне, обґрунтовану причину необхідності передачі цілісного майнового комплексу Державного підприємства «Закупнянський кар’єр» в оренду Товариству з обмеженою відповідальністю «УКРПРОМ-БУД».
НАШ ТРУДОВИЙ КОЛЕКТИВ ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЗАКУПНЯНСЬКИЙ КАР’ЄР» НЕ ДАВАВ СВОЄЇ ЗГОДИ НА ПЕРЕДАЧУ В ОРЕНДУ ЦІЛІСНОГО МАЙНОВОГО КОМПЛЕКСУ НАШОГО ПІДПРИЄМСТВА ІНШИМ ОСОБАМ!!!
Ми просимо вас пам’ятати про наші, закріплені Конституцією України, права на мітинги та інші мирні зібрання, і особливо просимо пам’ятати про те, що не за горами ВИБОРИ, перед якими ви будете звітувати про ваші «досягнення». Ми і наші сім’ї про ці «досягнення» обов’язково перед виборами згадаємо. Тому просимо не робити необдуманих кроків, а намагатися набивати свої кишені в законний спосіб. Ми розуміємо можливі наслідки нашого звернення – перевірки, порушення кримінальних справ, інші «стимулюючі» чинники, і ми до цього готові!
Шановний пане народний депутате України Олександре Володимировичу! Ми допускаємо, що швидше за все вас не було поставлено до відома про оборудки, які має намір реалізувати обласна державна адміністрація, Регіональне відділення ФДМУ – передати наше підприємство в оренду, як цілісний майновий комплекс, товариству «УКРПРОМ-БУД». Тому як ваші виборці звертаємося окремо, персонально до вас і просимо належним чином відреагувати на ситуацію, що розгортається навколо нашого підприємства, оскільки ми впевнені у ваших можливостях вплинути на різні безглузді корумповані і необгрунтовані рішення і не дати сумнівній фірмі поглинути підприємство, яке успішно працює. Ми і наші сім’ї сподіваємось на вашу підтримку!