Не часто в наші дні відбуваються події, які 8 жовтня 2017 року відбулися у моєму рідному селі Теліжинці  на Старосинявщині. Аж дві великі події в один день!

Одна – навіть всеукраїнського значення! Бо Київський патріархат поповнився ще однією церквою. А друга — відкриття асфальтованої дороги від Теліжинців до сусідньої Уласово-Русанівки (3,5 км у напрямку  райцентру). Якщо відкриття церкви зараз — не рідкісна подія, то про дороги я давно не чула. 
На запрошення односельців не могла не використати такої можливості, щоб виступити. Привітати — мало. Слово має бути просвітницьке, бо відколи в селі церква (будували її вісім років, а діє три), то село — розділене: частина людей так і ходить у каплицю на кладовищі, принципово нехтуючи церквою, бо вона — Київського патріархату…)
Такого велелюддя Теліжинці не бачили давно. Приїхало багато людей із Старої Синяви, з сусідньої Уласово-Русанівки, з Хмельницького (т. в. о. заступника голови ОДА О. Гуменний,  владика Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній та уродженці села),  з  Меджибожа, вихідці Теліжинців звідусіль, односельці... 
На концерт  і святкову трапезу  завітав і народний артист України Володимир Смотритель, за що йому щиро дякуємо.  Гарно виступили і наші, старосинявські, артисти з РБК!  А найбільше слів вдячності отримав голова ПП  «Обрій»  Олександр Ілларіонович Крот, який ініціював і фактично зі священиком Олегом Макаровським будував церкву, а також найбільше доклав до будівництва дороги. Честь і хвала справжньому господарникові  й сільським трудівникам усіх часів!
Висловлюємо вдячність усім, хто розділив з нами визначні події! Справді, не все  ж  так  погано у нашому домі!