12 липня, у день вшанування православними християнами апостолів Петра і Павла, Ярмолинці відсвяткували свою 619-ту річницю. 

Епіцентром святкування стала площа 600-річчя Ярмолинець, де в імпровізованому містечку атракціонів залюбки розважалися діти. Погода посприяла і жвавій торгівлі в святкових ятках, де свій різноманітний товар жителям селища пропонували підприємці.
О сімнадцятій годині розпочалася урочиста частина. Відомий співак, ярмолинчанин Іван Березовський виконав Гімн України. Учні Ярмолинецького НВК поклали квіти до стели загиблим воїнам АТО та пам’ятника Тараса Шевченка. Хвилиною мовчання вшанували полеглих за Батьківщину у різні часи.
Зібралося чимало жителів та гостей містечка. Усіх від щирого серця привітав селищний голова Віктор Хоптяр. Він побажав ярмолинчанам миру, терпіння та здійснення всіх задумів. З вітальними словами звернулися до іменинників голова районної державної адміністрації Андрій Шутяк та голова районної ради Лаврентій Копицяк. Традиційно цього дня вручалися грамоти, подяки та цінні подарунки. Брати Євген та Вадим Гжегожевські презентували гімн Ярмолинець.
Продовжилося свято виступом оркестру головного управління Національної поліції Хмельницької області. Вразили показовими виступами бійці 8 полку особливого призначення Збройних сил України. Музичні вітання дарували учасники художньої самодіяльності Солобковецької територіальної громади, запрошені музиканти, а ансамбль «Карамелька» показав хореографічні композиції.
Свято проходило весело, панувала атмосфера злагоди та єднання. Саме в такі моменти особливо відчувається гордість за свою малу батьківщину.
Усі здобутки громади були б неможливими без гостинних, щедрих і талановитих жителів, які своєю самовідданою працею й теплом сердець примножують його славу, зберігають традиції та передають у спадок прийдешнім поколінням.
Неймовірний ажіотаж викликав і розіграш призів святкової лотереї від ГО «За конкретні справи». Гарний настрій був у тих, хто виграв цінні призи. О 20.00 виступила українська зірка – LAMA, як подарунок ярмолинчанам від народного депутата України Олександра Гереги та його дружини Галини Гереги, які також приєдналися до привітань та побажань з нагоди свята.