Лише кожен 25-й потенційний строковик Хмельниччини піде цієї осені до війська.

Нещодавно про це на брифінгу для представників ЗМІ області повідомив заступник начальника відділу комплектування та призову Хмельницького обласного військового комісаріату майор Микола ГОЛІК.
– До призову, який триватиме із жовтня до грудня, ми почали підготовку одразу після завершення весняно-літнього, – наголосив Микола Голік. – Це дуже копіткий процес, який триває в усіх наших військкоматах постійно. В нашій області наразі проживає майже 24 тисячі юнаків призовного віку, близько 9 тисяч із них мають звільнення чи відстрочки. Отже, лише кожен 25-й потенційний строковик піде в армію, і це не враховуючи ще одну категорію – за власним бажанням можуть служити у війську хлопці, яким виповнилося 18 років.
А таких в області, кажуть у військкоматі, чимало. Загалом Хмельниччина завжди вирізнялася солідною кількістю дислокованих тут військових частин та патріотично-налаштованою громадою.
Цієї осені з Хмельницької області до війська буде призвано 590 юнаків.
– До Збройних сил України ми відправимо 365 чоловік, в Національну гвардію підуть служити 175 краян, у прикордонники і до Державної спеціальної служби транспорту призвемо однакову кількість – по 25 осіб, – констатував майор.
Відправка команд призовників до війська відбудеться вже 7 жовтня. Першими до навчальних центрів Збройних сил України на тримісячне навчання вирушать 201 подолянин.
На завершення брифінгу офіцери військкомату вчергове акцентували увагу журналістів на тому, що військовослужбовці строкової служби, які будуть призвані до Збройних сил України та інших військових формувань, не проходитимуть службу в районі проведення Операції об’єднаних сил (ООС).