Поліською митницею Держмитслужби у грудні 2019 року (з 08.12.2019 року) та в січні 2020 року видано 656 сертифікатів  EUR.1 на товари, що експортуються до країн Європейського Союзу.
Найбільше сертифікатів оформлено до наступних країн:  Польщі — 141, Німеччини — 98, Литви — 48, Угорщини — 41, Румунії — 36, Італії — 18, Австрії  — 17, Франції — 13.

Країнами-партнерами, під час експорту товарів до яких  суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності зверталися до митниці для отримання сертифіката з перевезення товару EUR.1 є Латвія, Норвегія, Словаччина, Естонія, Іспанія, Греція.   
Найбільше виробники отримують сертифікати з перевезення товару EUR.1 на наступні товари: ягоди, гриби свіжоморожені, санітарно-технічні вироби з фарфору, деревне вугілля, шпон дубовий, вапняково-аміачну селітру,  пиломатеріали обрізні, кукурудзу, насіння сої необроблене, просо, насіння льону, цукор, олію соняшникову, горох,  панелі та меблі дерев’яні.
Зазначимо, сертифікат видається експортерам при ввезенні на митну територію країн ЄС, ЄАВТ та Чорногорії для підтвердження українського походження товарів при застосуванні преференційних ставок ввізного мита. Такий документ митниця видає безкоштовно та в найкоротші терміни, що не перевищує 8 робочих годин.
Отримати консультацію з щодо видачі сертифікатів форми EUR.1 у Поліській  митниці Держмитслужби можна за телефоном: (0362)  63 08 61.