Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції” 4 грудня 2019 року. Він був підписаний президентом Зеленським і набув чинності 1 січня 2020 року. На цей момент щонайменше 50 учасників добровольчих формувань уже отримали статус учасника бойових дій за новим законом.

Напередодні міський голова Олександр Симчишин вручив десяти хмельничанам почесні відзнаки “Воля та мужність”. Ще двадцять захисників, які у перші хвилі ротації в 2014-у році вирушили на фронт, отримали матеріальну допомогу та подарунки. Двом родинам добровольців міський голова вручив сертифікати і ключі від однокімнатних квартир. Хмельницька міська рада першою в Україні ухвалила рішення про надання статусу бійця-добровольця захисникам. Наразі його офіційно мають десятеро хмельничан.

 

 Близько 30 людей на майдані Незалежності, що в обласному центрі, вшанували пам’ять українських добровольців. Про це розповіла представниця добровольчої української армії, волонтерка Валентина Базилюк. Жінка додає, пам’ятати добровольців потрібно постійно, а не тільки у визначений день.