Надрукувати
Категорія: Новини

 

Обласний центр отримав Приз Європи – найвищу відзнаку, якою Парламентська Асамблея Ради Європи відзначає окремі міста за поширення європейських ідеалів.

Премія Європи, створена Парламентською Асамблеєю в 1955 році і є найвищою відзнакою, яку можуть отримати міста та муніципалітети, котрі сповідують європейські цінності, беруть участь у партнерських проектах, обмінах в галузі освіти, культури та спорту, організовують європейські заходи, підтримують ініціативи, а також демонструють свою солідарність у запровадженні таких принципів співпраці, – ведеться на сайті міста.

Парламентська Асамблея Ради Європи щороку пропонує чотири рівня цієї нагороди: Європейський Диплом, Прапор Честі, Дошка Пошани і Приз Європи. Таке відзначення відбувається згідно кожного нового ступеню. Після отримання Європейського Диплому початкового рівня, муніципалітети-кандидати повинні згодом подати заявку на Прапор Честі, а потім на Дошку Пошани, щоб конкурувати на найвищому рівні - Призу Європи.

Премія допомагає містам і муніципалітетам стати помітнішими на європейській арені та налагодити зв’язки з іншими муніципалітетами.

«Перемога у фіналі і Приз Європи - це, насправді, результат довгої, наполегливої, цілеспрямованої впертої праці усієї нашої команди - команди хмельничан! Вітаю, друзі!», - зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Місто Хмельницький активно співпрацює з тринадцятьма містами-побратимами. Міжнародна взаємодія спрямована на розвиток співробітництва та зміцнення стосунків з уже існуючими партнерами, активний пошук нових контактів, що сприятиме розвитку співпраці між організаціями в галузях науки, культури, охорони здоров’я, освіти, спорту, молоді, туризму, бізнесу, житлово-комунального господарства, екології і розвитку альтернативних джерел енергії, а також реалізації інфраструктурних проектів.

Для забезпечення співпраці з містами-побратимами створено унікальний проєкт - онлайн платформу міст-побратимів, яка містить VR простір для промоції міста Хмельницького з розташуванням побратимських угод та VR локації міст-побратимів (з розміщенням панорам, фото- та відеоматеріалів, переходом на інтернет-ресурси партнерів), що надає змогу містянам дізнаватись корисну інформацію про міста-побратими (історію міст, розвиток галузей економіки, туризм, розваги та відпочинок тощо) та налагодити корисні контакти. https://khm.ileyes.com

Хмельницький активно продовжує рухатись у напрямку запровадження європейських стандартів поводження з відходами. Зокрема, відбулася низка важливих подій, що дозволять впровадити стандарти ЄС у цій сфері. Місто доєдналося до програми ЄБРР «Зелені міста». Підписано кредитну та грантову угоди Проєкту модернізації інфраструктури твердих побутових відходів між хмельницьким комунальним підприємством «Спецкомунтранс» та Європейським банком реконструкції та розвитку.

Хмельницький – місто інновацій та можливостей, одне з найкращих для ведення бізнесу в Україні, що вабить надзвичайно динамічним розвитком. Місто сприяє підприємствам, що функціонують вже тривалий час та всебічно підтримує створення нових. В місті успішно працюють підприємства з іноземними та внутрішніми інвестиціями

USAID визнало Хмельницький найконкурентноспроможнішим містом в Україні. Національне рейтингове агентство ІВІ-Rating присвоїло рейтинг інвестиційної привабливості місту Хмельницькому «Висока інвестиційна привабливість».

Активними учасниками міжнародного співробітництва є освітні заклади міста, вони співпрацюють з навчальними закладами Європи та є членами європейських освітніх асоціацій, беруть участь в багатьох міжнародних проєктах.

Хмельницький щороку відзначає День Європи, організовує фестивалі європейської культури, змагання, багато різноманітних освітніх європейських заходів проводяться бібліотеками міста, повсюди майорить прапор ЄС.