Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій у посиленому режимі працюють у населених пунктах, що межують з лісовими масивами

Щовесни на території області спостерігається різке зростання пожеж у природних екосистемах, масштаби такого лиха подекуди набирають колосальних розмірів та нищать усе на своєму шляху. Тому на Хмельниччині в посиленому режимі здійснюється масштабний комплекс заходів щодо протидії пожежам у природних екосистемах. Працівники Головного управління ДСНС спільно з органами місцевого самоврядування та лісокористувачами перевіряють готовність до протипожежного захисту лісів у цей пожежонебезпечний період. Вогнеборці перевіряють наявність протипожежних бар’єрів, систем оповіщення, доступність до джерел водопостачання, наявність техніки та обладнання для ліквідації  пожеж. Такий контроль ведеться постійно у 8-ми територіальних громадах на території 24 населених пунктів, розташованих поблизу лісових масивів. Оглядаючи території, службовці ДСНС аналізують чи достатньо  вжито заходів, аби в разі пожежі вогонь не перекинувся на людські оселі, розташовані в зоні ймовірного лиха.

Після завершення перевірок сільським головам або головам територіальних громад будуть вручені рекомендації щодо посилення протипожежних заходів, а результати цієї роботи розглянуть на комісіях з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Таким чином, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре закликає громадян виявляти свідомість і бути обережними, та не розводити вогонь на відкритих територіях.