Надрукувати
Категорія: Новини

Понад 150 років була джерелом спасіння, розради і підтримки церква Різдва Пресвятої Богородиці для сотень вірян села Баговиця Кам’янець-Подільського району. Як свідчать архівні дані, закінчили будівництво дерев’яного храму в 1868 році. Гордістю церкви була древня (XVII століття) ікона Божої Матері.

 За інформацією секретаря Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ МП протоієрея  Олексія Миханчука, сьогодні у підпорядкуванні митрополії  залишилося приблизно 5% таких старовинних дерев’яних храмів.  
На превеликий жаль, минулого тижня цей відсоток став ще  меншим – 16 квітня   у Баговецькій церкві,   яка внесена до Державного реєстру пам’яток архітектури, сталася масштабна пожежа, яка виникла майже о 21 годині. На час прибуття перших вогнеборців – трьох відділень 2 пожежно-рятувальнолго загону міста над Смотричем вогонь повністю охопив будівлю  на площі майже 180 квадратних метрів. Як пояснюють  рятувальники, швидкому поширенню вогню сприяли пізній час повідомлення, дерев’яні конструкції будівлі та 15-кілометрова  відстань
із Кам’янця-Подільського до сільського населеного пункту.
Наразі причини пожежі та збитки встановлюються. Травмованих та загиблих на місці події не було.