Збігають останні дні перед тим, як 2022 рік відкриє чергову сторінку історії. Сторінку для нових подій, зустрічей, вражень... Колектив газети надіється, що й у наступному році наше спілкування триватиме, що багаторічний зв’язок між читачами та газетою не перерветься. «Подільські вісті» дякують кожному, хто передплатив наше видання на 2022 рік, і хто лише шукає таку можливість.

Щоправда, нині багато хто стривожений, чи буде наша газета доставлятися у ті населені пункти, де вже запрацювали пересувні відділення. Обіцянки Укрпошти замінити листонош машинами, які під будинки доставлятимуть пенсії, газети, товари, прийматимуть комунальні платежі, на превеликий жаль, не справдилися. Допоки в такій реформі більше мінусів, аніж переваг для простих сільських жителів. Про це свідчать ваші звернення до редакції, телефонні дзвінки, повідомлення про неналагоджену роботу поштовиків, зниклі номери газет і т. п.
Під час зустрічі керівництва Хмельницької дирекції АТ «Укрпошта» з представниками «Подільських вістей» і газет, які розповсюджуються на території місцевих громад, нас запевняли, що вживатимуть заходів, аби зменшити рівень негативу від роботи пересувних відділень. Насамперед обіцяли повернути листонош у великі села, а також надати графік роботи пересувних відділень з телефонами їхніх працівників. Редактори видань області збирають інформацію про порушення роботи пошти на колесах і передають їх директору Хмельницької дирекції АТ «Укрпошта» Миколі Громову.

Газетярі об’єднують зусилля, добиваючись, щоб видання доходили до своїх передплатників. За кожного свого читача і передплатника боротимуться й «Подільські вісті». У разі невиправлення помилок, зловживань, недобросовісного виконання обов’язків поштовиками ми будемо відстоювати конституційне право громадян на інформацію, а також вимагатимемо відшкодування збитків, завданих передплатникам і редакції, в суді. Сподіваємося, перемовини з владою області та громадами допоможуть налагодженню роботи пересувних відділень і якісній доставці друкованих видань до сільських жителів. Просимо повідомляти про всі факти недобросовісної роботи поштовиків за телефонами: (0382) 63-26-58, 097-64-84-821. Крім того, наполягайте, щоб працівники пересувних відділень оформляли передплату на «Подільські вісті» з будь-якого місяця наступного року за вашим побажанням. Телефонуйте до редакції в разі відмови.

«Подільські вісті» нізащо не залишать свого читача наодинці з цією проблемою. Наша позиція чітка: реформи повинні працювати на благо народу, а не для знищення газет, які, до речі, третину надходжень із передплати переказують пошті за доставку періодичних видань адресату. Впевнені, що подолати негативні прояви реформування треба якнайшвидше. Свою підтримку читачам гарантуємо. Тож залишайтеся й надалі з «Подільськими вістями».