Серед пріоритетних завдань які Уряд визначив собі на 2021 рік, особливо позначено здійснення державної інвентаризації земель, відповідне розпорядження № 276-р від 24 березня 2021 року затвердив Кабінет Міністрів України і виконання поставленої задачі стосується усіх областей без винятку.

Як повідомляють у Держгеокадастрі, відповідна робота ведеться обласними управліннями, а план заходів Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру за бюджетною програмою КПКВК (код програмної класифікації видатків та кредитування) 2803620 «Проведення інвентаризації земель та оновлення картографічної основи Державного земельного кадастру» на 2021 рік , було затверджено лише у листопаді 2021 року.

Тим не менш, у відомстві зазначають, що незважаючи на стислі терміни їм вдалося провести інвентаризацію півмільйона гектарів земель державної власності та внести відомості про них до Державного земельного кадастру. Основними об’єктами процесу стали землі сільськогосподарського, лісогосподарського призначення та землі оборони.

Головними управліннями Держгеокадастру в областях оперативно укладено 26 договорів про надання послуг та роботи із проведення державної інвентаризації земель та проведено закупівлі послуг.

Лідерами виконання робіт з державної інвентаризації земель стали:

Одеська (48,9 тис. га),

Закарпатська (47,3 тис. га),

Житомирська (46,0 тис. га),

Тернопільська (44,3 тис. га),

Запорізька (35,6 тис. га).

На шостому місці Кіровоградська (32,4 тис. га).