Асоціація міст України зібрала запити з усіх громад про їх потреби в допомозі та знаходиться на постійному зв’язку з усіма головами громад. Мешканці громад, які знаходяться під обстрілами, потребують гуманітарної допомоги. Це і столиця, і обласні центри, і маленькі громади.

Наразі спільно з Чернівецькою військовою адміністрацією, волонтерами Чернівецької, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Хмельницької областей та в співпраці з відповідними адміністраціями, відправляються та довозяться допомога тим, хто її потребує. Це  харчові продукти, ліки, засоби захисту, гігієнічні засоби, одяг, постіль, аккамулятори, - все те, що потрібно для життєзабезпечення мешканців, про що просять громади. Водії розвозять вантажі по містечкам і селам Київської, Одеської, Харківської, Чернігівської і навіть Луганської області. Голови громад допомагають проходити ворожі обстріли, знаходити прохідні шляхи. Потягами, вагонами, вантажі відправляються до Києва, Одеси, Харкова, Полтави та Сум.

«Дякуємо волонтерам, іноземним партнерами, бізнесу українському та іноземному за надання гуманітарної допомоги, за перерахування фінансових коштів і за постійну участь у підготовці та перевезенні вантажів! Всі ми сьогодні боремось за перемогу, за збереження наших людей, - кожен на своєму фронті!» - наголосили у Асоціації міст України.