Прокурор області Олег Синишин зібрав прокурорсько-слідчих працівників апарату, керівників та їх заступників районних та міських прокуратур, аби обговорити  результати роботи за перше півріччя  цього року.

А поговорити було про що, як про здобутки, так і про нові виклики, що постали перед прокуратурою  в цей непростий час. За півріччя  прокурори здійснили процесуальне керівництво у понад 20 тисячах кримінальних проваджень. Слідчими направлено до суду дванадцять актуальних обвинувальних актів щодо злочинів, вчинених посадовцями органів влади та правоохоронцями. Понад двадцять корупційних, кримінальних правопорушень, які розслідували прокурори, уже розглядаються в суді. За складеними протоколами про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, 58 посадовців суд притягнув до адміністративної відповідальності.
Важливим напрямком роботи прокуратури за цей час стала представницька діяльність. Олег Синишин повідомив, що за півріччя прокурори спрямували до суду понад 700 позовів на суму майже 250 млн. грн., половину з них Феміда задовільнила. За позовними вимогами прокурорів із незаконного користування повернуто майже 6 000 гектарів землі.
Також прокурор Хмельниччини звернув увагу колег на неприємну статистику: збільшення на Хмельниччині злочинів серед дітей на 74 відсотки. Співробітникам відомства була дана вказівка з’ясувати причини зростання такої негативної тенденції, а також скоординувати спільні зусилля правоохоронних органів на припиненні росту крадіжок, розбоїв, шахрайств.
Олег Синишин наголосив присутнім, що перед працівниками прокуратури зараз стоїть низка важливих та складних завдань.
«Незважаючи на складний процес реформування, кардинальні законодавчі зміни, головним для нас залишається неухильне виконання функцій в межах повноважень, передбачених законом», —  підкреслив прокурор області.