Сьогодні Українська армія вже далеко не така, якою була ще рік-півтора тому. Ніхто не думав, що нам доведеться шліфувати свій професіоналізм і майстерність у реальних бойових умовах, у протистоянні з реальним ворогом, де часто питання життя і смерті відходить на другий план перед метою виконати поставлене завдання.

На День Незалежності України майже сотня солдатів, сержантів і офіцерів 8 окремого полку спеціального призначення отримали бойові ордени, медалі, відзнаки міністра оборони України, начальника Генерального штабу, чергові військові звання.

Командир відділення радіогрупи молодший сержант Олександр Турчак провів у зоні АТО більше півроку. Свій орден Богдана Хмельницького III ступеня і пам’ятний знак міністра оборони України «За військову доблесть» він отримав за вдало виконане силами двох груп розвідувальне завдання із забезпечення проходу колони з підкріпленням у Луганський аеропорт. «Аеропорт був у щільному оточенні оборонних позицій ворога. Ми прийняли бій, прорубали коридор, і ціною 8 поранених та одного вбитого завдання було виконане — колона увійшла без втрат», — скромно і без подробиць розповів Олександр Турчак.
Орденом «За мужність» III ступеня нагороджено і санінструктора розвідувальної групи старшого солдата Олександра Ящука, який, отримавши важке поранення під час одного із бойових завдань у районі Донецького аеропорту (група не без втрат прорвалась через засідку і потрапила під мінометний обстріл противника), продовжував надавати медичну допомогу своїм бойовим товаришам.
— Я пишаюсь тим, що маю честь командувати такими військовослужбовцями. Окрема подяка тим, хто сьогодні отримав бойові нагороди, ви їх заслужили своєю відвагою і героїзмом, — вітаючи особовий склад із Днем Незалежності, підкреслив командир полку полковник Олег Нечаєв.
Більше 70 воїнів-розвідників наказом командира, за досягнення високих показників у бойовій підготовці та зразкове виконання військового обов’язку під час проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей занесені до Книги пошани військової частини.
— На жаль, не всі вони сьогодні серед живих. 10 наших військовослужбовців героїчно загинули, відстоюючи незалежність і територіальну цілісність України під час виконання бойових завдань, і ми завжди про них пам’ятатимемо, — запевнив командир.