6 вересня 2015 року з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України  Філарета, Митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній у Свято-Андріївському кафедральному соборі м. Хмельницького, нагородив медаллю «За жертовність та любов до України» учасників Революції гідності, волонтерів, громадських діячів, активістів ГО «Тепло рідних сердець».
Серед нагороджених свободівці, герої Майдану, поранені на Інститутській сотники хмельницької «Свободи» Анатолій Панчук та Юрій Кравчук.
Ще одну активістку Революції гідності, волонтера Наталію Беренду нагороджено відзнакою від Патріарха Філарета.
Медаль «За жертовність і любов до України» заснована з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Русі-України Філарета в Українській Православній Церкві Київського Патріархату 2 січня 2015 року.
Цією медаллю нагороджують людей, які виявили активну громадянську позицію, героїзм, самопожертву під час подій Революції гідності, у захисті Батьківщини на Донбасі та в Криму, а також за волонтерську діяльність та допомогу Збройним силам, Національній гвардії, добровольчим батальйонам та іншим військовим формуванням України.