Жорсткі антикорупційні заходи впроваджує на поточний і весь наступний рік не лише керівництво генеральної дирекції Укрпошти, а й дирекції на місцях. Підстави для них надто серйозні: в системі Укрпошти за дев’ять місяців цього року зловживань виявили на чималеньку суму — 95 мільйонів гривень.

В одному з найбільших державних підприємств діяли схеми, що давали можливість наживатися одним за рахунок добросовісних і порядних працівників поштового зв’язку. У списку найбільш заплямованих – Дніпропетровськ, Львів, Суми, Київ, Івано-Франківськ. Темними справами «відзначився» і Хмельницький. З’ясовується, що колишнє керівництво Хмельницької дирекції Укрпошти ще у 2006 році віддало в користування земельну ділянку по вулиці Геологів (речовий ринок), але кошти від такої угоди за призначенням не спрямовувалися. В результаті лише за три роки дирекція недоотримала 816 тисяч гривень Нині розплутують цей корупційний клубок працівники СБУ. Але й для міліцейських фахівців випало дві справи. Одна стосується надто «кмітливої» листоноші з Хмельницького, котра привласнювала виплати, призначені для людей похилого віку, в основному важкохворих, котрі не могли їх контролювати.
І ще одне серйозне порушення — через замінені штрих-коди на 1700 посилках пошта теж зазнала втрат — понад 505 тисяч гривень.
Про ці факти повідомив представникам ЗМІ т. в. о. директора Хмельницької дирекції УДППЗ  «Укрпошта» Олег Барчишен. Олег Вікторович наголосив, що віднедавна їхня робота націлена на  максимальне викриття корупційних схем.
Перші кроки в цьому напрямку вже зроблені. За ініціативою генерального директора Укрпошти Ігоря Ткачука змінено організаційну структуру Укрпошти, посилено контроль і відповідальність працівників. Окрім цього, в усіх дирекціях на місцях введені посади керівників служби безпеки, які зобов’язані виявляти порушення та запобігати їм. Більш принциповим став тепер кадровий підбір.
Активно взялися за капітальні ремонти поштових центрів і відділень області. Водночас вишуковують можливість пдвищити заробітну плату листоношам, на котрих лягає величезний тягар обов’язків та відповідальності.
— Зміни на краще у поштовому обслуговуванні неодмінно будуть, — зауважив Олег Барчишен. Проте важливо об’єднати зусилля всього суспільства проти величезного суспільного зла, яким є корупція. Олег Вікторович закликав повідомляти про факти зловживань та недобросовісності працівниками поштового зв’язку на телефони гарячої лінії та безпосередньо у Хмельницьку дирекцію УДППЗ «Укрпошта». Він запевнив, що пошта очиститься від корупціонерів і працюватиме на засадах відкритості, порядності для людей, а не для забаганок шахраїв.