Минулої п’ятниці на  Кам’янець-Подільському центральному ринку сталася масштабна пожежа.

Через поки що невстановлені причини  вона розпочалася у молочному павільйоні площею близько 400 метрів квадратних, де не так давно  зроблено капітальний ремонт і, звичайно ж, з використанням, як нині прийнято,  «вагонки». Повідомлення про пожежу в приміщенні рятувальникам надійшло о 17.20.  Відтак до місця події прибули 8 пожежно-рятувальних розрахунків 2-го державного пожежно-рятувального загону міста  Кам’янця-Подільського  та  Дунаєвецького району. Вогонь швидко поширився на сусідні кіоски, в одному з яких зберігалися легкозаймисті   лакофарбові вироби. Власне,  вони додавали  неабиякого  «ефекту» —  «канонаду» від вибухів банок з лаками, фарбами, різними розчинниками було чути за сотні метрів, а чорний їдкий дим великими клубами підіймався високо вгору.
Як інформує  прес-служба головного управління ДСНС України у Хмельницькій області,  швидкому розвитку пожежі сприяла велика займистість  об’єкта, ускладнюючим фактором стали пізнє виявлення, а
відтак, і повідомлення про пожежу рятувальників. Та завдяки професійним діям вогнеборці пожежу  локалізували о 19.17 та ліквідували о 19.35, не допустивши перекидання вогню на сусідні торгові ряди та кіоски, зокрема, сусідній м’ясний павільйон.
Прикро, але не обійшлося без  серйозних неприємностей.  25-річний рятувальник  Олег Яворський провалився з даху павільйону та отримав важку травму голови. Вогнеборця  прооперовано. Наразі він перебуває  у важкому стані в реанімаційному відділенні  міської лікарні. Ще один рятувальник потрапив на лікарняне ліжко, надихавшись диму.
Сума збитку за попередніми даними становить 10-12 мільйонів гривень.