У рамках святкування 584-ї річниці  в обласному академічному театрі імені М. Старицького відбулося урочисте зібрання, під час якого відзначено учасників АТО, волонтерів, кращих за професією, переможців конкурсу на кращий благоустрій «Хмельницький — наш дім», лауреатів премій імені Б. Хмельницького та М. Орловського. В урочистостях взяли участь та виступили  виконуючий обов’язки міського голови Костянтин Чернилевський, голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний, перший заступник голови обласної ради Віктор Адамський,   народний депутат України Сергій Мельник.

Посадовці вітали та дякували усім жителям міста над Бугом за їх щоденну працю, за здобутки у тій чи іншій сфері, за мужність та героїзм захисників, які на сході боронять Україну від зазіхань сусіда-агресора. «Завжди будемо пам’ятати наших героїв, які заплатили найдорожчу ціну — власне життя, захищаючи краще майбутнє своєї родини, рідного міста та всієї України. Вірю: Хмельницька територіальна громада нині має усе необхідне, щоб гідно відповідати на всі непрості виклики часу, здатна і далі робити свій посильний вклад у цю загальнонародну справу», — сказав Костянтин Чернилевський. Присутні вшанували пам’ять загиблих героїв України хвилиною мовчання.

Голова облдержадміністрації Михайло Загородний відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка за виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності Української  держави, вручив орден «За мужність»  ІІІ ступеня сім’ї нашого земляка — загиблого  старшого солдата підрозділу Хмельницької окремої автомобільної санітарної роти  Анатолія Суліми. Ця зворушлива мить розчулила всіх присутніх у залі, сльози навернулися на очі багатьом, коли мати взяла до рук орден загиблого сина, тулила його до щоки, цілувала і плакала… Ми схиляємо  голови перед такими матерями і гордимося такими  синами, бо вони — Герої.
Традиційно до Дня міста  за значні здобутки в роботі були нагороджені більше сотні працівників різних сфер життєдіяльності обласного центру.
Завершилося урочисте зібрання театралізованим дійством «Шляхами міста». У святковій програмі взяли участь колектив муніципального естрадно-духового оркестру та мажореток «Альфа», які виконали урочисту фанфару «За Україну» та «Повстанський марш».