Напередодні Дня пам’яті жертв політичних репресій   на запрошення директора районної бібліотеки Людмили Молчанової та депутата районної ради — очільника волочиських батьківщинівців Ігоря Бойчука, із презентацією книги політв’язня путінського режиму, депутата Верховної Ради України від фракції «Батьківщини» Надії Савченко у  Волочиську побувала  сестра героїні – Віра.

У переповненому вщерть залі  книгозбірні відбулася щира і тепла розмова про автора і героя книги “Сильне ім’я  – Надія”, людину, котра для світу сьогодні уособлює боротьбу України з російським агресором  – Надію Савченко.
 – Надія сьогодні для нас взірець того, яким має бути справжній українець! — зауважив присутній на зібранні голова районної ради Сергій Пазюк.
Під бурхливі і гарячі оплески місцевий поет Олег Середа прочитав вірш, присвячений Надії Савченко, який настільки зворушив її сестру, що вона ледве стримала сльози.
Користуючись нагодою, місцеві дітки передали через Віру для її сестри-героїні патріотичні листи і малюнки, а портрет у виконанні юної художниці Анастасії Поперечної  Віра пообіцяла передати рідній матері.
Вечір закінчився невеличким книжковим аукціоном, на якому охочі змогли придбати фоліант, написаний українською льотчицею. Для шкільних бібліотек представники районного і міського відділів культури також придбали десять книг.