Пошуковими групами гуманітарного проекту Збройних Сил України “ЕВАКУАЦІЯ-200” (“Чорний Тюльпан”) повернуто на батьківщину тіло бійця.
Роман загинув на початку квітня. Поховали на місці бою. Ідентифікували особу полеглого воїна за допомогою експертизи ДНК.
Про пошук та доправлення бійця  у Старосинявський район на сторінці Фейсбуку написала волонтер Вікторія Сімкіна: "На ексґумацію приїхали дядько і рідний брат Романа. Капелан 53-ої відслужив панахиду перед тим, як ми закрили труну. Закрили назавжди... Не буду розповідати подробиць повернення бійця додому - на фото все і так зрозуміло...
 
 
Ми проїхали з цим хлопцем більше тисячі кілометрів і залишилися на кілька хвилин, щоб попрощатися. Але батько Романа, його бабуся і тітка довго не хотіли нас відпускати. Вони сердечно нам дякували, рішуче посадили за стіл, не зважаючи на відмову, дали з собою їжу в дорогу.
За столом ми говорили про Романа. Бабуся все питала чи схожий він там, у труні, на себе.., а я у відповідь просила не питати мене про це... Що я могла відповісти?..

Ми не знали цього хлопця. Живим... Але так багато почули, що назад довго їхали мовчки... Ніхто з нас не наважився прибрати з двірника квітку. Одну з тих, що кидали перед машиною односельці.
І ще... В одного із членів нашої команди теж прізвище Сологуб. Ще до нашого приїзду, рідні Романа знали, що його везе тезка і хотіли познайомитися саме з ним, з нашим Костею... І вони провели нас так, ніби ми найрідніші люди..."