У Збройних Сил України продовжується запровадження системи інформаційного та психологічного супроводження членів сімей військовослужбовців, які загинули та зникли безвісті у районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Так 21 червня 2016 року, у великій залі Тернопільської обласної державної адміністрації, відбувся круглий стіл з питань пошуку зниклих безвісті, транспортування тіл загиблих з району проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, соціального захисту родин загиблих учасників АТО та реабілітації військовослужбовців, які приймали участь у бойових діях на Сході України.

 Захід відбувся за ініціативи Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, спільно з Тернопільським обласним військовим комісаріатом і Тернопільською обласною державною адміністрацією та за участи Ради волонтерів при Міністерстві оборони України, представників відділу цивільно-військового співробітництва оперативного командування “Захід”, обласних військових комісаріатів Рівненської, Волинської, Хмельницької, Вінницької та Житомирської областей. Спікером виступив голова Тернопільської обласної державної адміністрації – Степан Барна.

Головна мета – продовження інформування представників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, громадських об’єднань та громадськості про проведену Збройними Силами України роботу з питань пошуку зниклих безвісті, необлікованих поховань на території Донецької та Луганської областей, вилучення з них тіл (останків) військовослужбовців Збройних Сил України, інших військових формувань, правоохоронних органів та добровольчих батальйонів, які загинули під час захисту територіальної цілісності та державного суверенітету України, їх ідентифікації та доставки до місць остаточного поховання.

Під час круглого столу також було обговорено проблемні питання здійснення соціального захисту учасників антитерористичної операції, членів їх сімей, а також членів сімей загиблих і зниклих безвісті, шляхів їх вирішення. Під час дискусії було досягнуто домовленостей, щодо координації зусиль з вирішення проблемних питань та визначено пріоритети у цій роботі.

В ході заходу начальник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України полковник Олексій Ноздрачов вручив подяки представникам громадських об’єднань та волонтерських організації Тернопільщини за сприяння у розвитку цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України.

Після заходу робоча група на чолі з полковником Олексієм Ноздрачовим зустрілася з представниками родин загиблих військовослужбовців, які потребують допомоги у вирішенні питань їх соціального захисту.