24 червня відбулися урочистості з нагоди 75-ї річниці створення Шепетівського ремонтного заводу. Привітати ювілярів прийшли друзі та партнери — генеральний директор Державного концерну «Укрооборонпром» Роман Романов, т.в.о заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Олег Кузмінчук, заступник голови обласної ради Валерій Лесков, представники Міністерства оборони України, керівництво міста та району, духовенство та ветерани підприємства.

Організатори урочистостей підготували фільм про найяскравіші та важливі події життя підприємства, а також розповіли про його нинішні успішні проекти. Історія підприємства розпочинається зі створення 26 червня 1941 року фронтового артилерійського складу озброєння, який під час Великої Вітчизняної війни забезпечував озброєнням та боєприпасами війська Південно-Західного, Сталінградського, Південного і 4 Українського фронтів.

Олег Кузмінчук привітав колектив підприємства від імені голови облдержадміністрації та подякував усім присутнім за нелегку, але таку потрібну зараз працю: «Переконаний, що сьогодні ви робите велику справу — завдяки вашій роботі воїни, що захищають наші рубежі на Сході України почуваються більш впевнено та захищено».

За 75 років свого існування в 2014 році Шепетівський ремонтний завод вперше взявся за відновлення не просто застарілої техніки, а й пошкодженої під час бойових дій на сході України. Колектив підприємства одним із перших розпочав ремонт та відновлення озброєння і військової техніки безпосередньо й у зоні АТО силами спеціалізованих виїзних бригад. Вояки задоволені і швидкістю, і якістю роботи підприємства. Підполковник Віталій Ісенко каже: "Те, що заплановано і в вказані терміни виходить після ремонту,  досить високої якості. Ми співпрацюємо тільки з ДП "Шепетівський ремонтний завод".  

На підприємстві повний цикл робіт проводять своїми силами. Всю техніку розбирають до останнього гвинтика. Дрібний ремонт працівники проводять на передовій. "Ми намагаємося  відремонтувати там, на передовій, щоб вони не возилися з тими машинами туди-сюди, - розповідає начальник цеху Валерій Бондарук. - Міняємо там і двигуни, і траки, і катки, і все, що може бути". За його словами, завод може випускати всю буксирувану артилерію, ремонтувати самохідну артилерію, яка тільки є в Збройних силах України, навіть реактивну. На капітальний ремонт ракетно-зенітної установки потрібно щонайменше 25-30 днів. За час проведення АТО на ДП "Шепетівський ремонтний завод" відремонтували 926 одиниць озброєння, в тому числі виїзними бригадами - 224. Виготовили і поставили військам понад півтисячі комплектів запасних частин і комплектуючих. "Ми обов'язково спілкуємося з хлопцями з передової. Цікавимося як там справляються наші відремонтовані машини, - каже начальник цеху. – Вони теж часами запитують, що можуть зробити власними силами, якийсь дрібний ремонт".

"Завдяки співпраці і підписаному Меморандуму з "Укроборонпромом", ми працюємо не тільки з Хмельницьким, а й із Харківським, Дніпропетровським, Київським регіонами, - говорить директор ДП "Шепетівський ремонтний завод" Олег Турінський. - На підприємстві успішно ремонтують "Гради", "Урагани", самохідні артилерійські установки тощо. В семи основних цехах заводу проводять капітальний ремонт 126 зразків ракетно-артилерійського озброєння, з яких на 36 видів продукції підприємство є монополістом".