Без паніки, шановні читачі, мова не про стихійне лихе, а про нову автоматизовану систему лінії «102» нашої поліції. Правоохоронці ввели в дію, поки що в тестовому режимі, оновлену систему старої-доброї служби «102», яка тепер працюватиме за новим принципом.

Тепер усі дзвінки громадян будуть надходити у coll-центр у Хмельницькому. Єдиний центр прийому повідомлень громадян дозволить суттєво підвищити оперативність роботи поліції, що забезпечить ефективну координацію дій правоохоронців і своєчасне реагування на повідомлення про вчинення правопорушень.
Начальник відділу інформаційного забезпечення ГУНП в Хмельницькій області Олександр Борець зазначив, що автоматизована система прийому і опрацювання дзвінків дозволить скоротити час реагування поліції на дзвінки людей, своєчасно припиняти протиправні дії порушників закону і розкривати злочини по «гарячих слідах».
Система «Цунамі» стане складовою інформаційного забезпечення роботи груп реагування патрульної поліції в районах, котрі невдовзі запрацюють централізовано. Простіше кажучи, групи реагування працюватимуть за принципом патрульної поліції міста Хмельницького, але в районах. Якоюсь мірою групи патрульних виконуватимуть функції дільничних інспекторів, але реакція на звернення людей буде в рази швидшою та ефективнішою. Хмельниччина стане однією з перших областей, де запустять повномасштабну роботу патрульних груп швидкого реагування у всіх без винятку районах.