Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе провела  інструктаж груп реагування патрульної поліції на майдані Незалежності у Хмельницькому. На заходах також були присутні керівники області та очільники силових структур.

Поліція генерує серйозні ресурси для запровадження принципово нової концепції безпеки та охорони громадського порядку на Хмельниччині. Так, у всіх районах області цілодобову службу нестимуть 33 екіпажі груп швидкого реагування із загальним штатом 430 поліцейських. Хатія Деканоідзе зазначила, що поліція Хмельниччини є однією з кращих у країні. «Важливо, аби всі підрозділи були доступні для кожного громадянина, який живе у великому місті, маленькому містечку чи у найвіддаленішому селі», – зазначила голова Нацполіції.
Завдання груп реагування – оперативне прибуття на місце події, затримання зловмисника, встановлення і опитування можливих свідків правопорушення, а також охорона місця події до прибуття слідчо-оперативної групи.
Важлива новація полягає в тому, що групи реагування оснащені планшетами, які напряму з’єднані з лінією «102» через call-центр поліції Хмельницької області. Завдяки цьому можна швидко визначити місцезнаходження групи, адже воно відображатиметься на загальній карті у call-центрі. Таким чином, у разі надходження виклику черговий зможе оперативно направити на місце події найближчий патруль.
За відсутності викликів від громадян, члени груп займатимуться превентивною діяльністю – перевірятимуть осіб, які перебувають під адміністративним наглядом, стежитимуть за дотриманням правил зберігання вогнепальної зброї її власниками, наглядатимуть за безпекою руху.
Із Хмельницького урочисті заходи перемістилися на станцію Дунаївці, де відкрили станційний пост поліції. Запускаючи роботу нового об’єкта, начальник ГУНП в Хмельницькій області Микола Семенишин подякував органам влади і територіальній громаді за ефективну співпрацю. Микола Олександрович зазначив: «Мета і завдання функціонування поліцейської станції полягає у зосередженні зусиль поліції, яка спільно з керівництвом громади гарантуватимуть людям спокій, безпеку і мир. Робота буде націлена на протидію злочинності, попередження пияцтва, наркоманії, домашнього насилля, хуліганства тощо».
Відкриття поліцейських станцій у районах і запуск роботи груп реагування стали логічним продовженням реформи правоохоронних органів. Поліція динамічно змінюється і вдосконалюється, стає більш відкритою та прозорою, якість роботи покращується. Люди можуть бути впевнені, що правоохоронці будуть належно відстоювати законність та дбати про безпеку громадян.