У Хмельницькій торгово-промисловій палаті відбулася презентація амбітного проекту «Європа Парк Україна». Його на суд громадськості міста, депутатів,  засобів масової інформації представила ініціативна група.

Передбачається облаштувати величезний парк відпочинку та розваг у Хмельницькому, в заплаві річки Південний Буг, від вулиці Свободи до Старокостянтинівського шосе. Нині тут –  болото, очерети  та хащі. А буде паркова зона, де оздоблять набережну, встановлять атракціони, американські гірки, оглядове колесо, басейни, міні-копії найкращих зразків світової архітектури. Також буде понад тридцять тисяч квадратних метрів об’єктів спортивної інфраструктури: зали для занять боксом, боротьбою, гімнастикою, тренажерні зали, стадіони, багатофункціональні спортивні майданчики для тренувань та змагань найвищого рівня. Разом з парковою, розважальною та спортивною зонами буде й сучасне елітне житло з урахуванням світового досвіду енерго-збереження та комфорту.
Під час обговорення проекту саме житлова забудова і екологічні питання викликали в громадськості занепокоєння. Члени ініціативної групи, активісти та спеціалісти різних профілів розвіяли сумніви та побоювання містян. Вони також повідомили, що будівництво вестиметься за кошти приватних вітчизняних та  зарубіжних інвесторів. Від  паркової зони бюджет Хмельницького матиме великі надходження, адже тут буде створено понад тисячу нових робочих місць, відпочиватимуть десятки тисяч хмельничан та гостей міста.
Зваживши всі  аргументи, громадськість схвалила  проект, але зажадала, щоб з  боку влади та депутатського корпусу вівся постійний контроль за будівництвом.