Незабаром у Хмельницькому створять центр реабілітації для людей з особливими потребами та учасників війни на сході України. На таку ідею міський голова Олександр Симчишин дав зелене світло після оглядин робочою делегацією комунального закладу своїх колег з сусідньої області.

Метою діяльності комунального закладу Вінницької  міської ради «Міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» є відновлення та підтримка фізичного та психологічного стану, адаптація та інтеграція у суспільство осіб з функціональними обмеженнями. Послуги в  центрі можуть отримати діти та молодь віком від 7 до 35 років, які мають проблеми опорно-рухового апарату та проживають в обласному центрі.

В Центрі діють: тренажерна зала; курси фото справи, англійської мови, гри на гітарі та синтезаторі; уроки декупажу, вишивки та бісероплетіння, в’язання тощо; діє група психологічної взаємопідтримки. Постійно організовуються, тренінги, зустрічі, екскурсії. Для отримання інформаційних послуг у мережі Інтернет та навчання в одній із кімнат закладу облаштовані комп’ютеризовані робочі місця.

Члени делегації ознайомились з практичними аспектами і особливостями функціонування Центру надання адміністративних послуг та територіальних офісів надання соціальних послуг Вінницької міської ради (як прикладу успішного впровадження ефективної та максимально доступної системи надання адміністративних послуг населенню) з метою подальшого втілення такого досвіду на території нашого міста, – йдеться  повідомлені прес-служби Хмельницької міської ради.