Правоохоронці Хмельниччини 4 серпня відсвяткували першу річницю створення поліції. Урочистості розпочалися з богослужіння біля каплички святих великомучеників Бориса і Гліба, меморіального комплексу «Пам’ять», і вручення поліцейським посвідчень учасників бойових дій.

На свято, яке проходило у теплій родинній атмосфері, зібралося чимало поважних гостей: ветерани органів внутрішніх справ, громадськість, представники влади міста та області, народні депутати і перший міністр внутрішніх справ незалежної України Андрій Василишин.
Начальник ГУНП в Хмельницькій області, генерал Микола Семенишин привітав колег: «Сьогоднішнє наше свято проходить під гаслом «Мир, добро, злагода і віра, надія, любов». Чому? Тому що з Божим словом та благословінням біля каплички, яку збудували наші вчителі-попередники, сьогодні молоде покоління правоохоронців молиться Господу Богу і просить здоров’я, миру і злагоди в наших сім’ях, колективах, в нашій державі. Знаково, що сьогодні, на відзначенні першої річниці з нагоди свята присутні депутати Верховної Ради та обласної ради. Тому що було прийнято до виконання доленосний закон про національну поліцію. Хмельницька область увійшла до першої трійки областей, які пройшли переатестацію. Першою гордістю в оновленій структурі став підрозділ оперативно-раптової дії – це колишні спецпризначенці, які з усіх нормативів здали заліки, пройшли курс виживання і підтвердили свій фах. Я хочу всім низько вклонитися, подякувати за ваше розуміння і попросити вибачення. Тому що не все гаразд, не все просто, не все ладиться, але саме завдяки такій потужній команді однодумців, команді області, сьогодні, я сподіваюсь, правопорядок перебуватиме під контролем справжніх фахівців і ми зможемо, як і заплановано, втілювати в життя всі почини».
До вітального слова приєдналися голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний та секретар міської ради Олександр Кривак. Від представників влади правоохоронці отримали подяки та цінні подарунки. Присутні на святі народні депутати Сергій Лабазюк, Андрій Шинькович і Олександр Ксенжук поздоровили правоохоронців Хмельниччини з першою річницею поліції і зазначили, що на столичних пагорбах їм особливо приємно чути, особисто від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, добрі і приємні слова визнання професійності поліції Хмельниччини.
Почесний гість торжества, перший міністр внутрішніх справ Андрій Василишин звернувся до колег з вітальним словом.
Після святкового концерту усі охочі відвідали історико-меморіальний комплекс органів внутрішніх справ Хмельниччини і виставку сучасного озброєння органів поліції та оглянули стенд нагород спортивних досягнень правоохоронців.