У сучасну епоху мережевих комунікацій не дуже й здивуєш когось звичайним листом чи поштівкою. СМС, ММС, скайп, мобільний зв’язок, здається, надійно витіснили поштове спілкування. І все ж! У цьому світі є оригінали, котрі охоче спілкуються із далекими друзями, родичами, а то й просто з незнайомими людьми у різних куточках планети шляхом поштового листування. Серед них і наш колега, журналіст із тридцятилітнім стажем Микола ГОРДИНЧУК.

Нещодавно він, досвідчений колекціонер поштових марок, подивував цікавинкою – замовив поштові марки із сюжетами весілля власної доньки Катерини. Не цікавився, скільки коштує така послуга, але охоче переглядав кадри на купонах марок, де молодята беруть шлюб у церкві, як гарно виглядає наречена, як вони реєструють власне одруження, усміхаються на фоні Старої фортеці…
На молодят, що стають на порозі власного сімейного життя, завжди заздрісно дивитися, милуватися їхньою красою, сповненою мрій і сподівань. А уявіть, що конверт чи вітальна листівка полетять згодом у Берлін чи Варшаву та понесуть на конверті цю замріяну усмішку юного подружжя.
Власне, кілька слів про героїв сюжету. Катерина цьогоріч закінчила Кам’янець-Подільський національний університет ім. Івана Огієнка, здобувши фах журналіста. Вона є власником дитячої газети «ДОЛОНЬКА», яку заснував батько 20 років тому. Водночас Катя працює в престижному магазині дитячих іграшок «Чарівник». Не цуралась важкої праці за кордоном – на м’ясокомбінаті у Польщі.
Олександр відслужив строкову службу в Збройних силах України. Працював на різних роботах (переважно будівництво) в Україні, спробував гіркого заробітчанського хліба на спорудженні автобанів в Італії. Нині намагається започаткувати власний бізнес, пов’язаний з виробництвом сільгосппродукції. Не цурається Сашко найважчої фізичної праці. Кмітливий юнак добре обізнаний з новітніми технологіями у тваринництві та аграрному секторі.
До сказаного варто додати: це – перше весілля, віддзеркалене на кількох поштових марках України різного номіналу. Хороша пам’ятка і для молодят, і для колекціонерів. До речі, нещодавно Микола Петрович Гординчук очолив обласну спілку філателістів. Серед найближчих заходів спілчан – підготовка філателістичної експозиції з нагоди 25-річчя Незалежності. Можливо, на головпоштамті в Хмельницькому на стенді ми  побачимо й інші цікаві сюжети з проекту «Власна марка».