Командиру матеріально-технічного забезпечення першої танкової бригади Володимиру Юрасюку з Теофіпольщини до дембеля залишалося зовсім мало. Та раптом рідним прийшла страшна звістка – Володимир покінчив життя самогубством. Бійця знайшли повішеним у сховищі для техніки.

Ніхто не вірив, що він міг ось так раптово піти із життя, бо не такою людиною був командир Юрасюк. Та й  коли тіло бійця привезли у рідне село Лисогірка, родичі і односельчани побачили тілесні ушкодження на тілі загиблого, які остаточно усіх переконали – Володимира вбили, а  інсценували це як самогубство.
Брат загиблого бійця розповів, що Володимир неодноразово говорив, що командування частини змушувало його взяти на себе відповідальність за зниклу зі складів зброю і пально-мастильні матеріали. Командир Юрасюк категорично відмовлявся це робити. Родичі впевнені, що так званий суїцид Володимира є нічим іншим як розправою і спробою приховати факти дерибану армійського майна.
Рідні бійця вимагають проведення повторної експертизи. Наразі поліцією Теофіпольського району за даним фактом відкрито кримінальне провадження. Ситуацію «Подільським вістям» прокоментував виконуючий обов’язки начальника слідства Теофіпольського ВП капітан Олександр Савчук: «За фактом звернення дружини загиблого Володимира Юрасюка відкрито кримінальне провадження за ст. 120 ККУ (доведення до самогубства). Згідно з попереднім лікарським записом, смерть настала внаслідок механічної асфіксії (удушення). Зараз проводиться повна судово-медична експертиза тіла. Базуючись на вичерпному висновку експерта, слідство робитиме конкретні кроки для подальшого розслідування справи».
Якщо експертиза виявить, що тілесні ушкодження на тілі загиблого бійця передували удушенню або спричинили смерть, слідчі можуть прийняти рішення про перекваліфікацію справи за ст. 115 ККУ (умисне вбивство). Найімовірніше, до логічного завершення справу доводитиме військова прокуратура, якій поліція передасть матеріали слідства.  Так чи інакше, хтось має дати переконливу і аргументовану відповідь щодо смерті Володимира Юрасюка. Ми будемо стежити за ходом розслідування цієї резонансної і дуже неоднозначної справи.