Рівно два роки тому наша газета зверталася до вас, шановні читачі, з проханням допомогти маленькому Михайлику видряпатися з тенет важкої недуги, яка загрожувала обірвати його дворічне життя. Кістковий мозок хлопчика не виконував кровотворну функцію, тому з шести місяців Михайлик практично постійно був на лікуванні у гематологічному відділенні  обласної дитячої лікарні. Однак хлопчику врятувати життя могла лише трансплантація кісткового мозку. Операцію погодилися зробити в Італії, та для цього потрібно було 110 тисяч євро.

Коли необхідну суму зібрали, мама з Михайликом вирушили до Італії. Навесні хлопчику зробили трансплантацію кісткового мозку. Більшість людей навіть уявити собі не може, що означає оця сама трансплантація. Це дуже важка операція, коли власний кістковий мозок з допомогою хіміотерапії, доступно кажучи, вбивається, а хворому пересаджується донорський. На третій день після трансплантації у Михайлика відмовили нирки і він місяць пролежав у реанімації.
— Але син зміг вийти з цього стану, — розповідає мама хлопчика Тетяна Валентинівна. — Хоча цілих два місяці він лежав, бо після хіміотерапії не міг ходити. І цілий місяць моїй дитині кололи морфій — такі сильні болі були. Тепер ми живемо у Вероні на квартирі. До лікарні їздимо тричі на тиждень, де малому ще продовжують вводити ліки. Окрім того, Михайлик п’є дуже багато таблеток. Розробляємо також ніжки — фактично дитина наново вчиться ходити. Ймовірно, нам доведеться бути тут до Нового року, це у кращому випадку.
Я хочу вклонитися до землі усім нашим землякам, які допомогли коштами раніше. Моя вдячність не має меж. Хай усім вам допомагає Бог!
Однак для подальшого лікування й перебування за кордоном потрібні кошти. Тому Тетяна Валентинівна знову благає подолян допомогти її синочку завершити лікування. Справді, найголовніше — трансплантацію кісткового мозку — зроблено. Порадіймо з цього і допоможімо Тетяні Вівсянко та її сину Михайлику, які нині перебувають так далеко від рідного Теофіпольського району. Підтримаймо їх і гривнею, і молитвою. Нехай дитина повернеться додому здоровою, адже вона лише починає жити...
Кошти можна перераховувати за реквізитами: ПриватБанк, № рахунку 29244825509100, МФО 305299, ЗКПО 14360570. Допомога на лікування дитини. Для зарахування на карту № 5168757251678845 Вівсянко Тетяна Валентинівна.