З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку з ініціативи директора КУ «Меджибізький територіальний центр соціального обслуговування» Лалі Штаменетян відбувся перший фестиваль «Золота осінь нашого життя», який у майбутньому має стати традиційним.

У рамках фестивалю в загальноосвітніх школах Меджибізької об’єднаної територіальної громади відбулися  конкурси творів серед учнів  5-8 класів «Мої бабуся та ді-
дусь…», а двадцять кращих доробків були представлені на завершальному етапі. Автори шести з них були визнані кращими і відзначені цінними подарунками.
Серед робіт є багато таких, від яких віє непідробною любов’ю та теплом. У них діти, зокрема, пишуть:
Сергій Грушко (Голосків): «Прикро, що не всі зараз за своїми клопотами мають час, щоб провідувати стареньких. Я люблю вас, бабусі! Дякую за все. Хай Бог посилає вам усім-усім довгий та щедрий вік і старість в оточенні найрідніших людей, а не самотність».
Анастасія Слободянюк (Меджибіж): «Я маю гарне довге волосся, і цим я теж завдячую бабусі. Вона дуже обережно розчісувала його, заплітала в косу і при цьому завжди промовляла: «Дівчина вгору, а коса вниз», і так тричі повторювала. Я маю гарний голос. Чому? Бо ж моя бабуся гарно співає. І це передалося генетично».
А цікавість гостей фестивалю викликала виставка народної творчості, на якій були представлені вироби жителів громади – виконані різною технікою вишивання портрети, картини та ікони.
Особлива сімейна обстановка склалася під час концерту. Повний зал людей різного віку тепло зустрічали самодіяльних артистів, які представляли всі села об’єднаної громади. Самодіяльні артисти намагалися виступити якнайкраще, аби подарувати присутнім радість і хоч на якийсь час відірвати їх від щоденних турбот та переживань. А виступи талановитих земляків викликали то сльози від ліричної пісні, то усмішки від гуморесок та жартівливих пісень, то бурхливі оплески, які стали найкращою нагородою артистам.
Завершився фестиваль благодійним ярмарком, на якому всі присутні, особливо люди похилого віку, мали змогу поласувати різноманітними смаколиками, які для них приготували працівники КУ «Меджибізький територіальний центр соціального обслуговування». І хоч задумувалося це свято для людей похилого віку, та насправді воно об’єднало представників усіх поколінь.