Ми живемо у вік новітніх технологій, чим досконаліші вони, тим більше, на жаль, люди віддаляються один від одного. Проте кіно ніколи не замінить театр, а Інтернет — пресу. Так само найновітніші комунікації не знищать класичного спілкування між людьми — пошту. Саме ця галузь об’єднує людей різних за віком, статтю, професіями. Пошта настільки природно вросла в наше буття, що ми сприймаємо її як частину своєї повсякденності. А ще вона гармонійно об’єднує журналістів, листонош, операторів, сортувальників, водіїв. Тож наче єдина родина зібралися вони на урочистості з нагоди відкриття відділення поштового зв’язку в адмінкорпусі Шепетівського цукрового комбінату.

Керівник Хмельницької дирекції УДППЗ “Укрпошта” О. В. Хавронюк, відкриваючи урочисте дійство, передав листоношам Хмельниччини щирі вітання від генерального директора УДППЗ “Укрпошта” І. Ю. Смілянського. Заразом Олег Володимирович відверто констатував, що в області діє майже 500 поштових відділень, дві третини з яких у непривабливому стані. Проте Олег Хавронюк каже, що не чекатимуть милості звідкілясь, а своїми силами наводитимуть лад, бо ж людський фактор у кожній справі залишається вирішальним. Іншими словами, хто працює — тому й всміхається удача.
Цю думку продовжив і генеральний директор Шепетівського цукрового комбінату М. М. Агарков. Для нього нове відділення стало об’єктом повсякденних турбот.
— Щиро хочеться допомагати тим, хто сумлінно працює, до чогось прагне, — зазначив Микола Миколайович.
Слова вдячності за такий щедрий дарунок адресували О. В. Хавронюку, М. М. Агаркову начальник Шепетівського центру поштового зв’язку О. Л. Дехтярук та керівник новоствореного відділення Ю.П. Зарубіна, де, окрім неї, будуть трудитися ще п’ять листонош.
Тут же вирішили перевірити, як спрацьовує тривожний сигнал виклику правоохоронців. Адже сьогодні відділення зв’язку та листоноші часто стають об’єктами нападів зловмисників.
Олег Володимирович натискає кнопку сигналу. Через 1 хв. 50 сек. прибуває наряд поліції охорони.
— Оперативність зразкова, — ділиться враженням керівник.
А вже за кілька хвилин у нове відділення навідується перший клієнт. Усі гості та присутні погодилися, що це добрий знак на успіх.
Перша ластівка спілкування уже злетіла. Будемо сподіватися, що вона стане провісницею на подальші гарні зміни при реформуванні української пошти.