У селі Гриценки Красилівського району відкрився після ремонту дитячий садочок «Сонечко». У дитячому навчальному закладі для 18 малюків створені усі умови, аби їм було тепло, комфортно і затишно.

Оновлення будівлі за європейськими стандартами стало можливим завдяки об’єднанню зусиль благодійників і громади. Головні інвестори, які долучилися до цієї важливої справи — це Благодійний фонд «Зміцнення громад», корпорація «Сварог Вест Груп» та голландський християнський фонд «Oekroe». Разом вдалося залучити на ремонт майже 2 мільйони гривень. Незважаючи на важку ситуацію в країні сьогодні, благодійники вкотре довели, що наше майбутнє — в наших руках. Результатом такої дружної, згуртованої роботи став комфортний та сучасний дитячий садочок.
На урочистостях з нагоди відкриття дошкільного навчального закладу «Сонечко» зібралося чимало жителів села та гостей. Серед них директор Благодійного фонду «Зміцнення громад», депутат Хмельницької обласної ради Тетяна Василик, директор корпорації «Сварог Вест Груп», депутат Хмельницької обласної ради Микола Дячук, голова Красилівської районної ради Василь Пасічник, голова Красилівської рай- держадміністрації, депутат Хмельницької обласної ради Ніла Островська, директор благодійного фонду «Oekroe» Яап де Мой та інші.
—  Усі проекти Благодійного фонду «Зміцнення громад» направлені на покращення життя дітей.  Щорічно Фонд, залучаючи кошти віт- чизняних та закордонних інвесторів, проводить реконструкцію старих приміщень з метою відкриття та розширення дошкільних навчальних закладів. За період провадження діяльності на Красилівщині, до прикладу, було реставровано три дитячих садочки, а загалом в усі сфери життя місцевих громад — інвестовано майже 10 мільйонів гривень. Таким чином закладено надійний фундамент для забезпечення сталого розвитку територій, — сказала Тетяна Василик.
Реставрація дитячого садочка в Гриценках — далеко не перший спільний проект соціально відповідального аграрного бізнесу у співпраці з вітчизняними та іноземними благодійниками. Корпорація «Сварог Вест Груп» не лише вирощує сільськогосподарські культури, а й разом з Благодійним фондом «Зміцнення громад» протягом кількох років допомагає громадам втілити в життя, на перший погляд, нездій- сненні задуми. Як результат — відновлено центр соціальної реабілітації дітей- інвалідів у смт Гриців, реконструйовано два дитячих садочки у селах Коськів та Михайлючка Шепетівського району. Після успішного завершення цих проектів благодійники та аграрії взялися за відновлення дошкільних навчальних закладів Красилівщини. І уже минулого року святкували відкриття садочків у селах Кременчуки та Федорівка.
— Турбуючись про громади, на території яких ведеться виробнича діяльність, корпорація «Сварог Вест Груп» постійно підтримує заклади дошкільної освіти. Знаково, що наші пріоритети співпали з пріоритетами розвитку Хмельницької області на 2017 рік. В основі — розвиток людського капіталу. Цією ідеєю об’єднаний увесь колектив корпорації. Відкриття садочка сьогодні свідчить про те, що зроблена ще одна добра справа на шляху виховання свідомого покоління українців, — підкреслив Микола Дячук.
Варто зазначити, що до відновлення дитячого садочка у Гриценках долучився і директор СФГ «Деметра-агро» Володимир Паляниця, із меблюванням приміщення допомогла сільська рада, яку очолює Леонід Куклінський. Також працювали не покладаючи рук батьки малюків.
Завдяки старанням благодійників та небайдужих людей у селі відкрився новий дитячий навчальний заклад. На святі лунала музика, діти танцювали, співали пісень, а очі їхні світилися радістю. Завідуюча Гриценківського ДНЗ «Сонечко» Людмила Лисюк впевнена, що весела, непосидюча, щира, жагуча до усього нового малеча буде забезпечена максимальним комфортом та зігріта увагою, добротою і любов’ю.